Gå direkt till innehåll
Telias mobilnät bäst i Sverige - igen

Pressmeddelande -

Telias mobilnät bäst i Sverige - igen

Efter flera veckors mätning och utvärdering av operatörernas mobilnät på den svenska marknaden, slår det världsledande och oberoende mätföretaget Umlaut (tidigare P3) fast att Telias nät rankas som det bästa i Sverige - för fjärde året rad. Med 939 poäng av 1000 möjliga på totalen tar Telia hem förstaplatsen och vinner dessutom samtliga tre mätkategorier – tal, data och crowd.

Umlaut, tidigare känt som P3, är ett världsledande företag för oberoende kvalitetstester av mobilnät runt om i världen. I deras Mobile Benchmark 2020 har de återigen utsett Telias mobilnät som det bästa i Sverige. För fjärde året i rad har företaget testat nätkvaliteten genom att färdas över 1000 mil i bil mellan Ystad i söder och Luleå i Norr. Utöver fysiskt mätande av tal och data finns också kategorin ”Crowdsourced quality” som baseras på mätningar via diverse appar i svenskarnas mobiler. Dessa mätningar motsvarar 97 procent av den svenska bebyggelsen.

- Umlauts mätningar är en mycket viktig kvalitetsstämpel då den är helt oberoende och tar hänsyn till kundupplevelsen, oavsett om man pratar, surfar eller använder appar. Vi är enormt stolta över att än en gång hamna på förstaplatsen, inte minst det här året när omständigheterna gjort att en snabb och stabil uppkoppling aldrig varit viktigare. Nu investerar vi ytterligare miljarder i mobilnätet för att vara redo för framtidens uppkopplade liv, säger Anders Olsson, VD Telia Sverige.

Umlaut utvärderar den faktiska kundupplevelsen vid användning av mobila tjänster i både mindre och större städer, men också längs vägarna. Samtliga tre kategorier poängsätts utefter ett antal olika parametrar, allt från samtalskvalitet till att kolla på Youtube och ladda ner filer. Telia landar först i samtliga kategorier och vinner totalen med 939 poäng av 1000 möjliga.

Ta del av rapporten här

Om Umlaut

Umlaut anses vara världsledande inom området med stabila och globalt accepterade testmetoder. Med sina partners inom media publicerar Umlaut årligen rapporter om mobilnätens service och kvalité - med starkt fokus på kundupplevelsen. Rapporten utformas för att ge en oberoende översikt över det aktuella läget för mobila tjänster och i Europa räknas Umlauts test som standard i branschen för trovärdig kvalitetsmätning

Ämnen


Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar. Med cirka 21000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet. 

Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation