Gå direkt till innehåll
Foto: Per Danielsson
Foto: Per Danielsson

Pressmeddelande -

Telia kopplar upp världscupen från Östersund - möjliggör att fler kan se Skidskyttefinalen

Under världscupsfinalen i skidskytte i Östersund mellan den 19 och 21 mars finns Telia på plats som huvudleverantör av den digitala upplevelsen. Tack vare Telias uppkoppling kan ännu fler ta del av sportglädjen hemma från tv-sofforna runtom i Sverige och världen. 

I november 2020 gick startskottet för världscupen i skidskytte i grannlandet Finland och under helgens avslutning i Östersund står Telia redo för en uppkopplad sprint, jaktstart och masstart. Som partner till Skidskytteförbundet kan Telia, tack vare sitt moderna nät, säkerställa ett kraftfullt wifi på de aktuella arenaytorna i Östersund. På så sätt säkras upplevelsen till alla som inte kan vara på plats, eller befinner sig i andra delar av världen.

- Den digitala upplevelsen är viktig för oss, inte minst nu när människor inte har möjlighet att uppleva stora sportevenemang på plats. Därför är vi glada över att även i år få möjlighet att koppla upp tävlande, journalister och tv-bolag på ett pålitligt, säkert och modernt eventnät, så att de kan dela upplevelsen till alla skidskytteentusiaster runtom i Sverige och världen som vill heja på – nu hoppas vi att det blir en riktigt härlig folkfest hemma i tv-sofforna, säger Tobias Larsson, chef för Telias företagsaffär.

Telia kopplade även upp Biathlon World Cup under åren 2017–2019.

Så kopplar Telia upp världscupsfinalen i skidskytte 2021

  • Fritt Wifi med den modernaste tekniken på aktuella arenaytor, som mediacenter, sekretariat, kommentatorsläktare och vallarområde.

  • Mobil- och internetanslutningar för arrangör och media

  • Uppkopplingar för liverapportering och sändningar för tv-, radio- och mediebolag.

  • Tekniker på plats för att snabbt åtgärda eventuellt teknikstrul.

Här kan du läsa mer om Världscupen: https://www.worldcupostersund.se


Vill du läsa mer om Telias eventtjänster kan du klicka här! 

Ämnen

Kategorier


Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar. Med cirka 21000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet. 

Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Press & PR-ansvarig 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation