Gå direkt till innehåll
Skidskyttefest blir surffest - Telia kopplar upp hela Biathlon World Cup

Pressmeddelande -

Skidskyttefest blir surffest - Telia kopplar upp hela Biathlon World Cup

I februari och mars 2019 arrangeras världsmästerskapen i skidskytte och alpint i Jämtlands län. Men startskottet går redan nu på söndag med världscupspremiären i skidskytte. Mellan den 26 november och 3 december möts världens skidskytte-atleter i Östersund. För att maxa upplevelsen för kunder, besökare, tävlande, media och funktionärer kommer Telia bland annat koppla upp hela evenemanget med gratis Wifi - som blir permanent fram till och med VM 2019.

Telia går in som samarbetspartner och kommer att leverera fritt Wifi och de telekomtjänster som arrangörerna är i behov av och beställer till de kommande Världscups- och VM tävlingarna. Först ut är premiären i skidskytte som går av stapeln i Östersund på söndag den 26 november och beräknas få cirka 20 000 besökare under veckan. Det följs av världscupen i Alpint som tar plats i Hammarbybacken i Stockholm i januari 2018 samt Världscupavslutningen i Åre 14-18 mars.

- Den digitala upplevelsen är otroligt viktig idag och vid stora sportevenemang direkt avgörande! Det här är en folkfest och därför är det fantastiskt roligt att få vara huvudleverantör till dessa världscupstävlingar och ge alla besökare möjlighet att dela glädjen och upplevelsen med vänner och familj. Vi brinner för att digitalisera hela Sverige och nu får vi får dessutom möjlighet att göra det här i form av regionala satsningar, vilket känns otroligt bra, säger Héléne Barnekow, vd Telia Sverige. 

Så kopplar Telia upp Biathlon World Cup 2017:
- Telia erbjuder fritt Wifi på Östersunds skidstadion fram till och med VM 2019
- Internetanslutningar för arrangör och press
- Uppkopplingar för liverapportering för TV-, radio- och mediebolag

För en maximal upplevelse fortsätter samarbetet hela vägen till VM 2019 med Skidskytte i Östersund och Alpint i Åre som beräknas följas av 120 000 besökare och 700 miljoner tittare via olika skärmar runt om i världen.

Här kan du läsa mer om Telias Eventtjänster

Ämnen


Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Press & PR-ansvarig 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation