Gå direkt till innehåll
Telia fortsätter leverera till regionerna i norr

Pressmeddelande -

Telia fortsätter leverera till regionerna i norr

Telia får fortsatt förtroende som leverantör av kommunikationstjänster till Region Norrbotten och Region Västerbotten. Det nytecknade avtalet omfattar, utöver de två regionerna, samtliga kommuner och merparten av de kommunala bolagen i de båda länen. Avtalet gäller i huvudsak fasta och mobila operatörstjänster på över 60 000 abonnemang och sträcker sig över en tvåårsperiod med möjlighet till förlängning i ytterligare två år.

Det nya kommunikationsavtalet som tecknats mellan Telia och Region Västerbotten innefattar alla kommuner i Västerbottens och Norrbottens län. Totalt täcks 126 organisationer varav 29 kommuner, två regioner, 94 regionala och kommunala bolag samt Luleå tekniska Universitet. Avtalet omfattar idag cirka 60 000 abonnemang, främst mobilt men även fasta abonnemang, molnväxlar, mobila nätlösningar samt ett antal datakom accesser.

- Vi har under många år haft ett fint samarbete med kommuner, regioner och bolag i Norr- och Västerbotten, något vi nu ser fram emot att fortsätta med. Att leverera våra kärnprodukter och samtidigt utmana och utmanas kring kreativa lösningar för en digital framtid gynnar både oss, regionerna, företag och invånare i både städer och på landsbygd, säger Tobias Larsson, chef för Telias företagsaffär.

  Förutom de traditionella kommunikationstjänsterna har Telia och de båda regionerna en lång tradition av samarbeten där digitalisering och innovation stått i centrum. Bland de senare exemplen finns den testbädd för 5G som invigdes 2019 på Luleå tekniska universitet och tillsammans med Region Västerbotten testades under förra året framtidens räddningstjänst med drönare och en uppkopplad mammografivagn. 5G var centralt för testerna men benämndes då som nästa generations mobilteknologi – en teknologi som nu rullas ut för fullt och banar väg för ett fortsatt innovativt samarbete.

  Ämnen


  Om Telia

  I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar. Med cirka 21000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet. 

  Läs mer på www.telia.se

  Kontakter

  Presskontakt

  Presskontakt

  Presskontakt 0771-77 58 30
  Irene Krohn

  Irene Krohn

  Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
  Roija Rafii

  Roija Rafii

  Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

  Relaterat innehåll

  Välkommen till Telia

  I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

  Läs mer på www.telia.se
  Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation