Gå direkt till innehåll
Telia i exklusivt samarbete med Microsoft – erbjuder Xbox Game Pass Ultimate till sina kunder

Pressmeddelande -

Telia i exklusivt samarbete med Microsoft – erbjuder Xbox Game Pass Ultimate till sina kunder

Cloud gaming är en av de hetaste trenderna inom mobilspel. Telia blir nu den första operatören i EU att kunna erbjuda Xbox Game Pass Ultimate till sina kunder. Med tjänsten får användare tillgång till fler än 100 olika spel, från AAA-titlar till indie, direkt på sina Android-mobiler, Xbox konsoler och Windows 10-datorer, uppkopplade mot Telias nät som 4G, 5G och fiber. Telias kunder kan använda tjänsten kostnadsfritt i en månad.

Med en blomstrande spelindustri och e-sportsrörelse som ses och hörs runt om i världen är Sverige ett mecka för video- och dataspel. Faktum är att de flesta svenskar under 45 år spelar spel minst en gång i veckan. Sverige har också mobilnät i världsklass samt mogna smartphone användare, vilket bidragit till att mobilen nu är ett populärt tillhåll för spelare. Nu växer den nya trenden cloud gaming sig allt starkare. Målet med Telia och Microsofts samarbete är att leverera den bästa möjliga spelupplevelsen för cloud gaming.

- Med tjänster som Xbox Game Pass, som strömmas över mobilnäten, så kan våra kunder få tillgång till AAA-konsolspel som tidigare inte varit tillgängliga på moderna mobiler. Och detta är bara början. Vårt samarbete är att blicka in i framtiden, där kraftfulla molntjänster används i kombination med 5G för att hitta nya sätt att leverera unika spelupplevelser till mobil, utan krav på speciell hårdvara, säger Henrik Lönnevi, chef för konsumentaffären på Telia i Sverige.

Telia har det bästa mobilnätet i Sverige enligt Umlaut. För att hålla i nätledarskapet och möta behovet av nya digitala upplevelser som cloud gaming, moderniserar nu Telia hela sitt mobilnät i Sverige med Ericsson som partner. Det innebär att kapaciteten i 4G-nätet kommer fördubblas under de kommande åren, allt medan 5G-nätet byggs ut över hela Sverige. Telia har redan lanserat 5G i fler än 20 städer runt om i landet, med målet att täcka mer än 90 % av befolkningen senast 2023.

- Vi är väldigt glada över samarbetet med Telia. Xbox Game Pass Ultimate har ett brett utbud av innehåll med fler än 100 titlar och med nya spel som tillkommer varje månad och som du kan spela på Xbox konsoler, PCs med Windows 10 samt via molnet på mobiler och surfplattor med Android. Det känns toppen att svenska kunder nu kan ta del av några av våra mest populära titlar via Xbox Game Pass Ultimate, säger Nicholai Hamre, kategoriansvarig för Xbox på Microsoft.

Xbox Game Pass Ultimate
Xbox Game Pass är en lättanvänd prenumerationstjänst för Android-mobiler, Xbox konsoler och PCs med Windows 10 . Med tillgång till fler än 100 spel, från AAA till indie och Xbox Game Studios titlar, så finns det något för alla spelare. Tjänsten är också utrustad med föräldrakontroll som bidrar till en tryggare spelupplevelse för barn. Allt det spelarna upplever på sin Xbox har de också tillgång till på sina mobiler, inklusive spelprofiler, kompislistor, framsteg, inställningar och sparade framsteg.

Alla privatkunder till Telia kan skaffa Xbox Game Pass Ultimate kostnadsfritt i en månad. För nya kunder finns också ett kampanjerbjudande med mobilabonnemang tillsammans med en av flera utvalda Android-mobiler från bland annat Samsung. Erbjudandet inkluderar även en fri månad för Xbox Game Pass Ultimate samt Razer Kishi, en spelkontroll för smartphones.

För mer information:

Ämnen

Kategorier


Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar. Med cirka 21000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet. 

Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig Telia Sverige 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef Telia Sverige 0771-77 58 30

William Fröding

Presskontakt Pressansvarig Telia Sverige 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Det är Telia.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation