Gå direkt till innehåll
Jeagarn och b0denmaster på bootcamp inför VM i e-sport i tillfälligt gamingcenter på Telias kontor i Solna.
Jeagarn och b0denmaster på bootcamp inför VM i e-sport i tillfälligt gamingcenter på Telias kontor i Solna.

Pressmeddelande -

Telia först i Sverige - lanserar gamingcenter som tjänst

Nu utmanar Telia de traditionella gaminghallarna och lanserar Telia Gaming Center, en komplett och skalbar hyrtjänst för alla företag, kommuner och föreningar som vill starta ett eget gamingcenter – oavsett storlek, plats eller verksamhetsområde. Förutom uppkoppling, fullt utrustade datorer och underhåll ingår även rättigheter till de mest populära spelen.

Gaming är inte längre bara en hobby, det är sport, underhållning, digital inkludering och större än någonsin. Bara i Sverige spelar över en miljon regelbundet olika former av dator- och TV-spel, lika många tittar på e-sport varje månad. Det som tidigare var en arena för redan etablerade gamers och e-sportare efterfrågas nu av allt fler verksamheter, som en integrerad lösning på exempelvis arbetsplatser, idrottshallar och hotell. För att möta behovet lanseras Telia Gaming Center, en unik helhetslösning som kan hyras in och anpassas helt utifrån verksamhetens behov och önskemål.

- Vi har kopplat upp allt från världens största till Sveriges äldsta LAN och vet att det krävs mycket för att bygga och driva gamingcenter i egen regi. Det ska budgeteras för allt från lokal och utrustning till underhåll och löner. Det är också en krånglig process att lösa spelrättigheter i offentlig miljö. Nu har vi tagit bort allt det krångliga och ser till så att vilken verksamhet som helst kan erbjuda och sälja spelupplevelser till sina kunder, anställda och gäster, säger Henrik Blomberg, ansvarig för affärsutveckling inom e-sport och gaming på Telia.

Telia gaming center innebär att Telia tar ett helhetsansvar för installation, drift och support av hela IT-miljön. Tjänsten är skalbar och kan skräddarsys för olika verksamheter vilket gör att den passar i mängder av sammanhang där man vill komplettera med e-sport eller gaming som aktivitet, allt från en hybridlösning hos en handbollsklubb, heltidsinstallation på hotell till kortare arrangemang vid cuper.

Förutom uppkoppling, datorer och all spelutrustning tar Telia även hand om försäkringar, säker hantering av personuppgifter samt materiella och kommersiella spelrättigheter.

- E-sporten är Sveriges snabbast växande idrott och en av de största idrotterna bland unga. Precis som att det är självklart med fotbollsplaner och ishockeyhallar så behövs fler arenor för e-sporten. Med Telias nya tjänst sänks tröskeln avsevärt vilket innebär att fler verksamheter kan satsa, säger Stephan Guiance, generalsekreterare på e-sportförbundet SESF.

Telia Gaming Center kan också erbjudas med anpassade hjälpmedel, något som gör det enklare för verksamheter som stöttar personer med funktionsvariationer att komma i gång med gaming och e-sport. Det är också möjligt att kombinera med andra aktiviteter och program, som exempelvis musik, film, foto och tillgång till Office-paketet.

Läs mer om Telia Gaming Center här

Ämnen

Kategorier


Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 21 000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet.

Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig Telia Sverige 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef Telia Sverige 0771-77 58 30

William Fröding

Presskontakt Pressansvarig Telia Sverige 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Det är Telia.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation