Gå direkt till innehåll
Landslagsledarna t.v Jonathan ”Loda” Berg från The Alliance, Fredrik ”JAEGARN” Kempf från Area Academy och Tommy ”Potti” Ingemarsson.
Landslagsledarna t.v Jonathan ”Loda” Berg från The Alliance, Fredrik ”JAEGARN” Kempf från Area Academy och Tommy ”Potti” Ingemarsson.

Pressmeddelande -

Svenska landslaget i e-sport stöttas av Telia inför VM

Telia fortsätter att stötta den svenska framgången i e-sport, i somras som officiell partner till e-sportförbundet SESF och nu även för det svenska landslaget som de presenterade idag. Jakten på VM-guldet startar med europakval och under hösten kommer Telia TV Studio skapa underhållande intervjuer och reportage som kommer att sändas i TV4 Play.

Idag presenterades den svenska laguppställningen där några av landets främsta spelare har handplockats för att representera Sverige i jakten på guld i årets VM i e-sport i november, som med över 85 registrerade landslag beräknas bli den största turneringen hittills. Världsmästerskapet avgörs i grenarna Dota2, CS:GO, PES och Tekken 7 och bland landslagsledarna som stöttar det nya laget syns spelprofilerna Jonathan ”Loda” Berg från The Alliance, Tommy ”Potti” Ingemarsson och Fredrik ”JAEGARN” Kempf från Area Academy.

- Det är riktigt kul att än en gång stötta landslaget och våra främsta spelare. Som många vet var vi tidigt med och lade grunden för e-sport med snabb och stabil uppkoppling, vi har även fortsatt utveckla nya tjänster och produkter för en bättre spelupplevelse, som Cloud gaming, olika turneringar och den nordiska satsningen Telia esports series. Tillsammans med vår partner SESF vill vi nu ge landslaget ännu bättre möjligheter på den internationella spelplanen, säger Henrik Lönnevi, chef för Telias konsumentaffär.

Resan till VM startar direkt med europeiska kval där utvalda matcher streamas live på Twitch. Dessutom kommer Telia skapa underhållande innehåll runt landslaget som kommer att sändas i TV4 Plays produktion under hösten. Landslaget samlas för startskottet i Göteborg den 29 september och det blir även bootcamp i Stockholm. Själva VM går av stapeln den 14 november.

- Vi vet att upplevelsen är helt central för våra tittare och alla som vill följa kampen om guldet. Därför kommer vi även att producera innehåll direkt från Telias TV studio, något som är helt nytt i vår satsning för att främja svensk e-sport. Jag ser fram emot att följa spelarna hela vägen fram till VM, säger Henrik Lönnevi.

För mer information om SESF, landslaget och årets VM, besök www.sesf.se

Läs mer om Telias satsning på cloud gaming här! 

Ämnen

Kategorier


Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 21 000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet.

Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation