Gå direkt till innehåll
Telia och speljätten Riot Games lanserar ny nordisk serie för League of Legends

Pressmeddelande -

Telia och speljätten Riot Games lanserar ny nordisk serie för League of Legends

Telia och Riot Games, ett av världens största spelbolag, lanserar tillsammans med Dreamhack – League of Legends Nordics, med nationella serier och internationella möjligheter för spelare i Sverige och Norden. Det här innebär att Telia Esports Series växer vidare från Finland till Sverige, Danmark och Norge och med start i juni 2020 kan spelare kvalificera sig från Telias lokala serier till de stora nordiska mästerskapen och slutligen till den europeiska ligan.

Genom det omfattande samarbetet med Riot Games, som skapat onlinedatorspelet League of Legends (LoL), och världens största lan-party Dreamhack tar Telia ett nytt steg och lanserar en ny nordisk serie som kommer att ingå i ett stort internationellt ekosystem för gaming.

- Redan år 2005 drog vi den första fiberkabel till Dreamhack, som nu är världens största lan och mötesplats för gamers. Vi har kopplat upp både e-sport och spelupplevelser i världsklass och som officiell partner även stöttat det svenska landslaget i tidigare världsmästerskap. Vi fortsätter i e-sportens globala framfart och tillsammans med Riot Games och Dreamhack kan vi nu lyfta Sverige och Norden som en betydande del av den internationella arenan och förse våra svenska spelare med ännu fler möjligheter, säger Henrik Blomberg, affärsutvecklare och e-sportsansvarig på Telia.

Den nya serien innebär också att Telia Esports Series, Telias egen serie som hittills funnits i Finland, växer till Sverige, Norge och Danmark. Alla länder kommer inom serien att ha egna nationella LoL-ligor med spelsändningar på respektive språk. De bästa två lagen från Telias nationella ligor kommer att gå vidare till Telia Masters-turneringen, varifrån de bästa lagen går vidare till Northern League of Legends Championship (NLC). Därifrån kan lagen spela sig hela vägen upp till den europeiska ligan.

Världens populäraste PC-spel

League of Legends (LoL) är ett lagbaserat onlinedatorspel där spelarna ska förstöra motståndarnas bas samtidigt som de försvarar sin egen. I höstas fyllde League of Legends tio år och Riot Games har idag ligor i Nordamerika, Europa, Kina och Korea.

- Tack vare samarbetet kan vi se till att duktiga spelare från de nordiska länderna kan bli ännu bättre på hemmaplan. Det kommer också bana väg för amatörspelare att gå med i de professionella rankningarna och ge League-fans en möjlighet att synas bland de bästa spelarna som Norden har att erbjuda och engagera sig i både sändningar och lokala evenemang, säger Mo Fadl, chef för Publishing Nordics på Riot Games.

Se trailern för Telia Esports Series: klicka här!


Mer info:
League of Legends

Riot Games

Dreamhack

Ämnen


Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar. Med cirka 21000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet. 

Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation