Gå direkt till innehåll
Bild: Xplora
Bild: Xplora

Nyhet -

Telia först ut att erbjuda den barnsmarta mobilklockan Xplora X5 Play med eSIM

Telia fortsätter att satsa på ett bättre uppkopplat liv för hela familjen och är nu först i Sverige med att kunna erbjuda eSIMS-versionen av den prisade mobilklockan Xplora X5 Play för barn. En trygg och rolig första mobil som fokuserar på det som är viktigt för barnen - att enkelt kunna hålla kontakt med hela familjen.

Den första mobiltelefonen är ett stort steg i barns liv men det är inte helt självklart i vilken ålder som den lämpligast introduceras. För att underlätta för familjen utökar därför Telia sitt familjeutbud med den barnsmarta mobilklockan X5 Play från Xplora, en enklare första mobil som introducerar barn från 4 år och uppåt till egen skärmtid på ett roligt och aktivt sätt. Telia är samtidigt först i Sverige med att erbjuda mobilklockan med e-sim, något som förenklar användningen ytterligare.

- I flera år har vi jobbat för ett tryggt, säkert och roligt skärmliv för barn och unga. För oss är det viktigt att kunna erbjuda konkreta verktyg och enkla lösningar för familjen som skapar en bättre uppkopplad vardag för hela familjen. Därför är vi superglada över vårt nya samarbete med Xplora. Deras barnsmarta mobilklocka kompletterar vår familjesatsning på ett fantastiskt sätt, det är en perfekt första mobil för de minsta familjemedlemmarna, säger Henrik Lönnevi, chef för Telias konsumentaffär.

Mobilklockan har ett eget inbyggt simkort och istället för tillgång till sociala medier och internet finns tillgång till de viktigaste funktionerna, som exempelvis vem barnet kan ringa och vilka som kan ringa barnet. Trygghet står i fokus med funktioner som GPS, SOS-knapp och trygga zoner. Det finns även en aktivitetsfunktion som heter GoPlay*, en stegräknare där barnen belönas med Xplora-mynt som de kan byta in mot roliga leksaker, teknik och andra prylar i Xploras GoPlay-butik.

Läs mer om Xplora X5 Play och alla barnvänliga funktioner på telia.se

Under våren 2021 lanserades även Mobilkörkortet som en del av Telias familjesatsning och partnerskap med antimobbningsorganisationen Friends, Läs mer: https://www.mobilkorkortet.se/


*GoPlay kommer att ingå i två år från och med köptillfället

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Press & PR-ansvarig 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation