Gå direkt till innehåll
Markiz Tainton på kanalen Godare
Markiz Tainton på kanalen Godare

Pressmeddelande -

Menyn på Telia TV och Play utökas med kanalen Godare

Med start den 1 april kan alla tv-tittare hos Telias inspireras av den nya tv-kanalen Godare, som samlar både svenska nyproduktioner och internationella matprogram för alla smaker.

Godare är en helt ny kanal i Sverige som är dedikerad till alla matälskare och syftar till att erbjuda både avkoppling och inspiration för hemmaköket, oavsett vilken matlagningsnivå som tittaren befinner sig på. I utbudet finns en mix av spännande program som täcker in allt ätbart från Malmö till Mauritius.

- Vi strävar både efter att öka mångfalden och lyfta fram nya trender inom matlagning, till exempel återspeglas även det växande intresset för vegetarisk och vegansk mat i vårt innehåll. Att nu få lansera vår kanal för alla tv-tittare hos Telia är en av de största händelserna någonsin i vårt bolag och betyder otroligt mycket för oss. säger Øivind Lindøe, grundare och VD på Godare.

I den nya kanalen har realityprogram, tävlingar och kändisar valts bort i förmån för en inspirerande bredd, där tittaren kan följa med till de bästa matställena i Italien eller få tips på hur man lyckas med den indiska korman. Kanalen är också tänkt att ge många spännande svar på den svåra och återkommande frågan ”Vad ska vi äta till middag?”.

- Under 2020 såg vi att underhållning fick en allt viktigare roll hos våra kunder, då både tv-tittandet och streamingen ökade. Därför känns det fantastiskt kul att vi nu kryddar med nytt innehåll som våra kunder efterfrågar. Från Sverige till världen, från gourmet till gatumat. Med kanalen Godare kan familjens alla finsmakare njuta av flera goda stunder tillsammans - med mer mat, mer underhållning och ännu mer inspiration, säger Henrik Lönnevi, konsumentchef på Telia.

Från april kan Telias tv-tittare se Godare på alla skärmar, både hemma i tv-soffan och i farten via Play.

Några goda alternativ på Telia TV och Telia Play under april och maj:

Filip Poon
I denna serie får vi inspireras av matkreatören Filip Poon, där han lagar rätter som är perfekta när man letar efter något extra gott!

Markiz inspirerar
Markiz Tainton skapar recept som får det att vattnas i munnen. Hon bjuder med dig på en smakrik resa där olika matkulturer möts på tallriken. Välkommen till TV-programmet där kärleken alltid är kryddan.

Jävligt Gott
Entreprenören och matbloggaren Gustav "Jävligt Gott" Johansson ställer sig frågan ”Visst är det lite underligt att Sverige ännu inte har fått sig ett riktigt bra veganskt matlagningsprogram?” och djupdyker därför i den veganska husmanskosten i en ny tv-serie.

Thess Växtbaserade mat
Matprofilen Therese Elgquist tar dig med på en matresa där grönsaker och näringsrik växtbaserad mat är i fokus.

Water Heart Food
Palisa Andersons barnsdomsminnen kring Thailändsk mat väcks till liv när hon besöker spännande profiler från Australiens kulinariska värld. Trots olika bakgrunder är mathistorierna liknelsen slående lika – mer än hon först anade.

Jimmy Shu’s Taste of the Territory
Kändiskocken Jimmy Shu ger sig ut på en kulinarisk resa genom norra territoriet i Australien för att pröva lokala råvaror och spännande gatumat. Längs med vägen bekantas han också med områdets mest fascinerade matkreatörer.

Luke Street Food
I denna serie får vi följa med Luke Nguyen på ett äventyr längst med Asiens gator. Han är på jakt efter de bästa matstånden i Saigon, Bangkok och Kuala Lumpur och lär känna lokalbefolkningen och dess gatumat.

Under 2020 utsågs Telias tv-tjänst till den bästa enligt en oberoende undersökning genomförd av TV-Nyheterna och Nordic Bench. Telias tv-tjänst tog samma år även hem sin sjätte raka vinst i SKI, svenskt kvalitetsindex.

Kontakter:

Karin Widmark, Kommersiellt ansvarig Godare. Tel: +46 708 626197 E-post: karin.widmark@schibsted.com
Øivind Lindøe, VD, Godare TV, En del av Schibsted, Tel +47 99 64 36 20

Mer info
Om kanalen: www.godare.se
Telias utbud: https://www.telia.se/privat/tv

Ämnen

Kategorier


Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar. Med cirka 21000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet. 

Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Press & PR-ansvarig 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation