Gå direkt till innehåll
Tittarsuccén fortsätter - Telias tv-kunder nöjdast i Sverige för sjunde året i rad enligt SKI

Pressmeddelande -

Tittarsuccén fortsätter - Telias tv-kunder nöjdast i Sverige för sjunde året i rad enligt SKI

När kunderna i årets SKI, Svenskt kvalitetsindex, har fått ranka tv-upplevelsen från sin leverantör står det klart att Telia tar hem sin sjunde raka seger samt drar ifrån de andra tv-aktörerna på marknaden. Kvalitet är fortsatt en drivande faktor och kunderna ställer allt större krav i tider där tv-tittandet ökat och underhållning blivit central i svenskars hem.

Under pandemin tog tv-underhållning en allt större plats i de svenska hemmen. Det har även bekräftats av Telias data som under förra året visade att vanligt tv-tittande ökade med omkring 5 procent jämfört med 2019. Ny data visar att ökningen fortsätter med ett snitt på hittills cirka 2,2 procent jämfört med 2020. Samtidigt som användandet har ökat så har också kundernas krav och förväntningar ökat enligt SKI, såväl på innehåll som kvalitet. Årets resultat visar att Telia lyckats bäst.

- Vi vet att underhållning har en viktig och central roll i människors liv, därför är vi oerhört stolta över att vi återigen topprankas av våra tv-kunder. Vi satsar hela tiden på att bygga ett brett och attraktivt utbud i våra tv- och streamingtjänster med ännu mer underhållning och inspiration för våra kunder. Det här resultatet visar att våra kunder uppskattar det vi gör. De ser oss som starkare, stabilare och tycker att vi levererat ännu bättre kvalitet än tidigare, säger Anders Olsson, vd på Telia Sverige.

Det senaste två åren har varit trendbrytande med nya sätt att se på och ta del av tv-underhållning. Medan tv-tittandet ökade producerades färre nya filmer i både Norden och globalt. Istället utforskade Telias tv-tittare timmar av innehåll, med allt från ikonisk underhållning till svenska klassiker vilket gjort att vissa gamla titlar seglat upp på topplistan. Tittarna har också gått från att kunna ta del av biofilmer direkt i Telias tjänst till att nu när biograferna öppnat igen kunna streama nya storfilmer kort tid efter den svenska biopremiären.

- Streaming av film och sport har ökat och förändrade tv-vanor är här för att stanna. Nu är det viktigare än någonsin att vi fortsätter att utveckla vårt innehåll och säkrar att vi hela tiden kan erbjuda det våra tittare vill se. Därför fortsätter vi att satsa på kvalitets-tv med bättre användarupplevelser, mer sport och ännu mer premiuminnehåll på alla skärmar, fortsätter Anders Olsson.

Även streamingtjänsten Telia Play har ökat med i snitt 33,4 procent jämfört med samma period förra året. En bidragande faktor är streamad sport som Europas största klubblagsturnering UEFA Champions League, rättigheter som nu ägs av Telia och streamas på både Telia och C More.

Topptitlar hos Telias tv-tittare

Barn
1. Greta gris
2. Bing
3. Brandman Sam
4. Babblarna – Den första filmen
5. Alvinnn!!! Och gänget

Underhållning/serier
1. Wahlgrens värld
2. Alla mot alla med Filip och Fredrik
3. Gåsmamman V
4. Solsidan
5. Gåsmamman
6. Helt perfekt
7. Superstars 2021


Ämnen

Kategorier


Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 21 000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet.

Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation