Gå direkt till innehåll
Mer tv-tittande än någonsin 2021 - streaming ökade med 131 procent

Pressmeddelande -

Mer tv-tittande än någonsin 2021 - streaming ökade med 131 procent

Efter ytterligare ett år präglat av restriktioner är förändrade tv-vanor här för att stanna. Vi tittar på sport och underhållning som aldrig förr, det visar ny data från Telia. Framför allt ökade streaming med 131 procent. Norrbottningarna tittade mest via tv-boxen medan Västernorrlänningarna stod för mest streaming.

Det linjära tv-tittandet ökade med 4,5 procent under perioden januari till november 2021 jämfört med samma period året innan. Men det är streaming som toppar i år, med en ökning på hela 131 procent jämfört med 2020.

– Vi ser att det har varit ett extra stort publikstöd framför teven och skärmen det här året, med höjdpunkter som OS och Fotbolls-EM i somras. Men även höstens startskott av den efterlängtade turneringen Uefa Champions League som blev en riktig fotbollsfest. Att tv-tittandet fortsätter att öka hos våra kunder är också ett kvitto på att våra satsningar med att erbjuda våra kunder det bästa innehållet och all sport är uppskattat, säger Henrik Lönnevi, chef för Telias konsumentaffär.

Norrbottningarna intar tittartoppen medan Jämtlänningarna tappar intresse

Södermanlänningarna förlorar i år tittartronen till Norrbottningarna när det kommer till vanlig tv medan Västernorrlänningarna tar över förstaplaceringen från invånarna i Kronoberg i streamingtoppen. Mot strömmen rör sig Jämtlänningarna som tar hem årets bottenplacering när det gäller streaming medan Stockholmarna intar sistaplatsen över dem som tittar minst på traditionell tv. Sett till mest tittade kanaler behåller TV4 positionen som den mest populära både via tv-boxen och streaming.

Tv-året hos Telia 2021

*Tittartid från januari – november 2021 jämfört med riket under samma period

För sjunde året i rad tog Telia hem segern i Svenskt kvalitetsindex 2021 där kunder får ranka tv-upplevelsen hos sin leverantör. Streamingtjänsten Telia Play finns fristående men ingår även i alla Telias tv-paket.

Ämnen

Kategorier


Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 21 000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet.

Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Tittarsuccén fortsätter - Telias tv-kunder nöjdast i Sverige för sjunde året i rad enligt SKI

Tittarsuccén fortsätter - Telias tv-kunder nöjdast i Sverige för sjunde året i rad enligt SKI

När kunderna i årets SKI, Svenskt kvalitetsindex, har fått ranka tv-upplevelsen från sin leverantör står det klart att Telia tar hem sin sjunde raka seger samt drar ifrån de andra tv-aktörerna på marknaden. Kvalitet är fortsatt en drivande faktor och kunderna ställer allt större krav i tider där tv-tittandet ökat och underhållning blivit central i svenskars hem.

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation