Gå direkt till innehåll
Statsminister Stefan Löfven tar del av en demonstration där 5G, hjärtstartare och drönare tillsammans  kan rädda liv.
Statsminister Stefan Löfven tar del av en demonstration där 5G, hjärtstartare och drönare tillsammans kan rädda liv.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Telia i Almedalen – Tillsammans för ett digitalt Sverige

Hur förbereder sig Sverige för det digitala terrordådet, hur kan teknik hjälpa räddningstjänst och polis att rädda liv och hur kan innovation och digitalisering lösa Sveriges största samhällsutmaningar? Ja, det är några av de viktiga frågor som diskuteras i Telias seminarier under Almedalsveckan 2018 där bland annat Telias koncernchef Johan Dennelind, Försvarshögskolan och Abbvie medverkar.

Tillsammans för ett digitalt Sverige är årets tema under Almedalsveckan 2018, där vi vill bidra till dialog om hur nya samarbeten kan göra att Sverige tar täten för en säker och hållbar digitalisering som inkluderar alla.

Välkommen att besöka våra seminarier i Villa Rosenhill,S:t Hansgatan 9, Visby:

2 juli 2018 kl. 15:00 – Hur kan nya samarbeten kring innovation och digitalisering lösa Sveriges största samhällsutmaningar?
Medverkar gör bland annat Telias koncernchef Johan Dennelind och Joacim Damgard, vd Microsoft Sverige 

3 juli 2018 kl. 09:00 – Den närmsta nära vården är egenvården – hur kan digitalisering och egen drivkraft förändra vården?
Seminariet är tillsammans med Abbvie och medverkar gör bland annat Fredrik Lennartsson - hälso- och sjukvårdsdirektör, Region Skåne samt Emma Spak, SKL. 

3 juli 2018 kl. 12:00 – Hur förbereder vi Sverige för det digitala terrordådet?
Medverkar gör bland annat Lars Nicander, chef för Centrum för asymmetriska hot- och terrorismstudier (CATS), Försvarshögskolan, Mats Lundbäck - CTO, Telia och Dan Sjöblom - Generaldirektör för Post- och telestyrelsen.

4 juli 2018 kl. 09:00 – Hur kan teknik i framkant hjälpa räddningstjänst och polis att rädda liv?
Medverkar gör Linda Hedmark - Poliskommisarie, Göran Krafft - Kairos Future, Jon Jädersten - Global Technical Director, Intel, Peter Arnevall - Räddnings- och utvecklingschef för Storstockholms brandförsvar, Region Mitt, Operativa enheten.

5 juli 2018 kl. 09:00 – Hur säkerställer vi att äldre kan vara en del av det digitala Sverige?
Medverkar gör bland annat Alf Karlsson (MP) - statssekreterare hos Peter Eriksson, bostads- och digitaliseringsminister, Peter Sikström - generalsekreterare SPF Seniorerna, Lars-Arne Staxäng (M) - riksdagsledamot och talesperson i pensionsfrågor, Jannike Tillå - kommunikations- och affärsområdeschef, Internetstiftelsen i Sverige


Upplev framtiden och det smarta samhället
I anslutning till seminarierna i Villa Rosenhills fantastiska trädgård får du gärna besöka vår digitaliseringsmässa och ta del av spännande och aktuella innovationsprojekt och demos som visar hur digitaliseringen kan bidra till ett smartare och mer hållbart samhälle samt rädda liv.

Och förutom seminarier erbjuder vi även i år fritt wifi i Visby under hela veckan.

Har du inte möjlighet att närvara kan du även följa seminarierna via LIVE-stream, klicka här för registrering! Mer information och fullständigt program hittar du här

Ämnen


Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation