Gå direkt till innehåll
Telia dubblar kärleksgåvor till Friends

Nyhet -

Telia dubblar kärleksgåvor till Friends

Tillsammans med Friends arbetar vi för en trygg och kärleksfull tillvaro för barn och unga på nätet. På alla hjärtans dag drar vi igång en kampanj där alla som vill kan bidra i kampen genom att swisha en gåva till Friends via Telias nummer 900 5273. Telia dubblar alla kärleksgåvor.

Internet är en fantastisk plats där livet pågår. Men det finns tyvärr en baksida med mobbing och näthat. Ungefär var tredje* ung idag uppger att de blivit kränkta på nätet det senaste året. Med olika initiativ och gemensamma krafter kan vi ändra på det.

- Näthat är något som är otroligt närvarande i unga människor vardag och som marknadsledare är det viktigt för oss att ta ansvar och en tydlig ställning i de här frågorna. Nätet ska vara en trygg plats för alla och därför fortsätter vi med det viktiga arbetet i olika initiativ. På alla hjärtans dag kör vi en insamling till Friends arbete för ett kärleksfullare internet och dagen till ära dubblar vi de gåvor som kommer in, säger Hélène Barnekow, VD Telia Sverige


Tidigare initiativ i arbetet mot näthat
Telia har gett ut boken "Koll på nätet" och tillsammans med Svenska Hjältar häftet ”En liten bok om #NätKärlek”. Telia och Friends har medverkat i Svenska Hjältars skolturné och delade under 2015 ut priset Årets Näthjälte. I samband med att Telia släppte surfen fri på sociala medier under våren 2016 lanserades kampanjen #Hatahat. Låten ”Jag hatar hat” gick varm med Molly Sandén och Magnus Carlsson och #Hatahat blev ett starkt inslag i all kommunikation. I spåret av #Hatahat har en rad initiativ genomförts, bland annat skapades en unik kollektion mot näthat i samarbete med APLACE - där allt överskott av försäljningen gick till Friends viktiga arbete.

*Statistik hämtad från Friends årliga nätrapport 

Ämnen

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Press & PR-ansvarig 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation