Följ Telia

Telia inleder samarbete med Friends - för ett mer kärleksfullt internet

Pressmeddelande   •   Feb 13, 2016 10:48 CET

Internet är fantastiskt. Med internet kan vi mötas, dela upplevelser, känslor samt få tillgång till film och musik oavsett var i världen vi befinner oss. Men tyvärr förekommer även hot och kränkningar. Därför inleder Telia ett samarbete med Friends för att tillsammans hitta konkreta lösningar till att göra internet till en mer kärleksfull plats.

– Det här är jätteviktiga frågor som vi har varit engagerade i länge. Som marknadsledare vill vi ta ett ansvar. Vi älskar internet och vill att det ska vara en bra och trygg plats för alla att dela sina upplevelser. Men tyvärr ser det inte ut så, och det är något vi vill medverka till att förändra genom olika aktiviteter, säger Hèléne Barnekow, VD Telia Sverige,

Under hela 2016 kommer Telia arbeta aktivt med frågor som rör respekt och omtanke på internet.

– Nu fortsätter vi att jobba med de här viktiga frågorna tillsammans med Friends. Från och med idag lyfter också Telia frågan om ett mer kärleksfullt internet i en kampanj. På alla hjärtans dag kan alla som vill skänka en krona till Friends verksamhet bidra genom att klicka på våra digitala kärleksbanners som kommer synas på nätet, fortsätterHèléne Barnekow.

Redan 2009 gav Telia ut boken ”Koll på nätet” – tillsammans med Friends och förra året medverkade Telia i Svenska hjältars skolturné och delade ut priser för bland annat årets Näthjälte. Telia och Svenska hjältar tog också fram häftet ”En liten bok om #Nätkärlek”, med konkreta tips och råd om vad man bör göra om man blir utsatt för kränkningar på internet och vad som är schysst beteende.

Vi är Telia den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se