Gå direkt till innehåll
Foto: Magnus Klackenstam
Foto: Magnus Klackenstam

Pressmeddelande -

Telia lanserar Fashion against hate - en unik modekollektion mot näthat tillsammans med APLACE

Telia fortsätter arbetet mot näthat genom ett nytt unikt samarbete med modebutiken APLACE. Konstnärerna och illustratörerna Finsta, Elin Klefbom och Stina Löfgren har fått fria händer att skapa varsin symbol mot näthat. Symbolerna kommer att tryckas på en helt ny modekollektion, Fashion against hate, som lanseras i APLACE butiker och online den 28 september. Överskottet från försäljningen går till Telias samarbetspartner Friends.

Telias initiativ mot näthat som startade i våras genom kampanjen #hatahat fick ett enormt gensvar över hela Sverige. Över 25 000 #hatahat t-shirts delades ut till skolklasser, grupper och föreningar. Med Fashion against hate tar vi nästa steg. Ett unikt samarbete där flera konstnärer och APLACE på ett nytt och inspirerande sätt bidrar i kampen mot näthat.

- Det engagemang vi såg under vårens kampanj i bland annat sociala medier och genom alla som valde att bära vår tröja mot näthat visar att människor vill ha ett schystare klimat på nätet. Mode är ett starkt sätt att visa att man tar ställning. Nu fortsätter vi att ta ansvar och sätta ljus på den här viktiga frågan på ett helt nytt sätt, säger Hélène Barnekow, vd Telia Sverige.

Den unika kollektionen lanseras den 28 september och kommer finnas tillgänglig i limiterad upplaga och under en begränsad tid i APLACE butiker i Stockholm och Malmö samt online. Det innefattar bland annat hoodies, t-shirts, mobilskal, kepsar och pins.

- Som en modeaktör med en stark digital närvaro samt i en tid där det är extra viktigt att ta hand om varandra så känns vår medverkan i detta initiativ självklar. Vi är stolta över att kunna vara delaktiga i att lyfta denna viktiga fråga, säger Kristian Rajnai, medgrundare APLACE.

Vid köp av kollektionen bidrar man direkt till Telias samarbetspartner Friends - den största organisationen i Sverige som jobbar mot mobbning. Överskottet från kollektionen går till deras arbete mot mobbning i sociala medier. Ingen kan göra allt – men alla kan göra något.

För mer information, kontakta gärna Telias pressavdelning 0771-775830 eller besök vårt nyhetsrum teliapress.se

Ämnen


Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation