Gå direkt till innehåll
Välkommen till det hållbara Folknätet - drivs med 100% förnybar el

Pressmeddelande -

Välkommen till det hållbara Folknätet - drivs med 100% förnybar el

Telia är Sveriges första operatör med el märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval som är köpt från Energi Försäljning Sverige. Det innebär att 100 procent av elen är förnybar och att elproduktionen lever upp till högt ställda krav om hänsyn till miljö, klimat, djur, växter och människor.

-Telia är och ska vara det hållbara valet för dig som vill surfa, streama, spela, prata, chatta och jobba på ett mer miljövänligt sätt. Med elen i vårt nät märkt med Naturskyddsföreningens ”Bra Miljöval” vill vi göra det lättare att göra ett klimatsmart val, säger Anna Augustson, Hållbarhetschef, Telia Sverige.

Till år 2030 ska Telia vara helt koldioxidneutralt och inte heller ge upphov till något avfall, enligt företagets nya miljömål. Denna målsättning omfattar inte bara företagets verksamhet, utan gäller genom hela värdekedjan.

- Ett digitalt Sverige är ett mer hållbart Sverige. Vi ska ta vårt ansvar och minska vår egen miljöpåverkan till noll, men vi ser också en möjlighet till att bidra med nya hållbara lösningar till våra kunder och samhället. Exempelvis samarbetar vi med tech-bolaget Einride för mer hållbara transporter, och med hjälp av anonymiserad data från våra mobilnät kan vi tillsammans med kommuner bidra till smartare stadsplanering.

Tidigare i år utnämndes Telia till Sveriges mest hållbara telekomoperatör i Sustainable Brand Index, som är Nordens största varumärkesundersökning om hållbarhet. Mer om Telias hållbarhetsarbete kan ni läsa om här.

Ämnen


I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar. Med 20 000 medarbetare i nio länder, varav 6400 kollegor iSverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet.
Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation