Gå direkt till innehåll
Välkommen till Sveriges bästa mobilnät  – Enligt P3 Connect

Pressmeddelande -

Välkommen till Sveriges bästa mobilnät – Enligt P3 Connect

För tredje året i rad har det internationella företaget P3 Connect genomfört tester av mobilnäten i Sverige. Med 969 poäng av 1000 möjliga, det högsta resultatet någonsin i Sverige, står det klart att Telias mobilnät är bäst i Sverige även i år och fortsätter hålla internationell toppklass.

I tre år har P3 Connect Mobile Benchmark, det världsledande företaget för oberoende kvalitetstester av mobilnäten, utfört sina tester i Sverige. Alla de största operatörerna har testats i både tal- och surf med fokus på täckning, kvalitet, datahastigheter och kundupplevelse. För tredje året i rad tar Telia tar hem segern med 969 poäng av 1000 möjliga och mobilnätet fortsätter att hålla internationell toppklass. Telia tar också plats som den fjärde bästa operatören i världen av de operatörer som ingår i P3 Connects mätningar.

- Resultatet av P3s mätningar är en mycket viktig kvalitetsstämpel och vi är enormt stolta över att än en gång hamna på förstaplatsen. Vi utvecklar och investerar i våra nät för att även framöver kunna erbjuda en kundupplevelse i världsklass. Oavsett om det gäller ett viktigt samtal, surfa eller att kolla på favoritserien när man väntar på bussen är det vårt nät som gör det möjligt, säger Anders Olsson, vd Telia Sverige.

Testerna görs i tre övergripande kategorier: tal, data och crowdsourcing där bland annat samtalskvalitet, hastighet, svarstid och lyckade nedladdningar testas. Kundupplevelsen testas genom att surfa på populära webbsidor samt hur snabbt det går att ladda ned/upp filer i exempelvis sociala medier. Inom talkvalitet testas signalstyrka, uppkopplingstid, hur länge man kan föra samtal utan avbrott och ljudkvalitet.

Mätningarna för tal och data sker i stora städer, mindre orter och längs vägar – från Malmö i söder till Umeå i norr på en rutt som täcker 10 500 km, 47 städer/orter och nästan 44 procent av Sveriges befolkning.

Om P3

P3 anses vara världsledande inom området med stabila och globalt accepterade testmetoder. Med sina partners inom media publicerar P3 årligen rapporter om mobilnätens service och kvalité - med starkt fokus på kundupplevelsen. Rapporten utformas för att ge en oberoende översikt över det aktuella läget för mobila tjänster och i Europa räknas P3:s test som standard i branschen för trovärdig kvalitetsmätning av mobilnäten.

Ladda ned och ta del av hela rapporten, klicka här.

Ämnen


I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar.Med20 000 medarbetare i nio länder, varav 6400 kollegor iSverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet.
Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation