Följ Telia

Telia vinner frekvenser i 700 MHz-bandet

Pressmeddelande   •   Dec 10, 2018 16:50 CET

Idag stod det klart att Telia vinner 2x10 MHz i auktionen för frekvenser i 700 MHz-bandet
En tilldelning av 700 MHz-bandet är en av de absolut viktigaste åtgärderna för att Sverige ska kunna uppnå regeringens bredbandsmål och säkerställa ett bra bredband i alla delar av Sverige. En bra och framtidssäker uppkoppling där människor bor, arbetar och rör sig är grunden för att Sverige ska kunna dra nytta av digitaliseringens möjligheter.

– Det här känns mycket bra. Blocket vi vann har ett täckningskrav och vi kommer att fortsätta satsa på att ha Sveriges i särklass högsta kvalitet och bästa täckning. Dessutom ger det Telia möjlighet att ta en bra position med rikstäckande 5G-tjänster. Här kommer 700 MHz-bandet att vara en utmärkt komplettering till våra övriga frekvenser som vi använder i vårt mobilnät, säger Anders Olsson, vd Telia Sverige.

Telia vill kunna fortsätta bygga bort vita fläckar där det idag är sämre förutsättningar att dra nytta av digitaliseringens möjligheter. Dessa områden kommer successivt förstärkas med mer och bättre täckning och kapacitet.

Täckningskraven som är kopplade till de frekvenser Telia har vunnit är ett bra sätt för att fortsätta arbetet med att lägga grunden för ett uppkopplat Sverige. Telia kommer nu omgående att påbörja utbyggnadsarbetet.

Priset för blocket är SEK 1.382.657.650.

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se