Gå direkt till innehåll
Telia vinner frekvenser i 700 MHz-bandet

Pressmeddelande -

Telia vinner frekvenser i 700 MHz-bandet

Idag stod det klart att Telia vinner 2x10 MHz i auktionen för frekvenser i 700 MHz-bandet
En tilldelning av 700 MHz-bandet är en av de absolut viktigaste åtgärderna för att Sverige ska kunna uppnå regeringens bredbandsmål och säkerställa ett bra bredband i alla delar av Sverige. En bra och framtidssäker uppkoppling där människor bor, arbetar och rör sig är grunden för att Sverige ska kunna dra nytta av digitaliseringens möjligheter.

– Det här känns mycket bra. Blocket vi vann har ett täckningskrav och vi kommer att fortsätta satsa på att ha Sveriges i särklass högsta kvalitet och bästa täckning. Dessutom ger det Telia möjlighet att ta en bra position med rikstäckande 5G-tjänster. Här kommer 700 MHz-bandet att vara en utmärkt komplettering till våra övriga frekvenser som vi använder i vårt mobilnät, säger Anders Olsson, vd Telia Sverige.

Telia vill kunna fortsätta bygga bort vita fläckar där det idag är sämre förutsättningar att dra nytta av digitaliseringens möjligheter. Dessa områden kommer successivt förstärkas med mer och bättre täckning och kapacitet.

Täckningskraven som är kopplade till de frekvenser Telia har vunnit är ett bra sätt för att fortsätta arbetet med att lägga grunden för ett uppkopplat Sverige. Telia kommer nu omgående att påbörja utbyggnadsarbetet.

Priset för blocket är SEK 1.382.657.650.

Ämnen


Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation