Gå direkt till innehåll
Telia – det mest hållbara företaget i telekombranschen

Pressmeddelande -

Telia – det mest hållbara företaget i telekombranschen

Enligt Sustainable Brand Index, som är Nordens största varumärkesundersökning om hållbarhet, är Telia bäst på hållbarhet bland telekomoperatörerna i Sverige.

Studien baseras på 30 000 intervjuer gjorda med konsumenter på den nordiska marknaden. Sustainable Brand Index är Nordens största studie om hållbarhet och har genomförts sedan 2011 bland konsumenter och sedan 2017 bland beslutsfattare i svenska företag. Telias ledande ställning i telekombranschen visar sig tydligt och Telia rankas högre av konsumenterna än tidigare år.

-Ett digitalt Sverige är ett mer hållbart Sverige - ett konkret exempel är att när människor kan mötas utan att resa, och när saker kan kopplas upp på nya sätt, spar man tid och utsläpp. Telia har tagit fram nya djärva miljömål, som innebär att vi ska eliminera utsläpp och avfall i hela vår värdekedja, alltså inklusive påverkan hos våra leverantörer och våra kunder, till 2030. Hållbar digitalisering handlar också om sådant som att använda förnybar el till våra nät, att hålla äldre generationen i handen under digitaliseringsresan och bidra till att skydda och stärka barn på nätet, berättar Anna Augustson, Hållbarhetschef, Telia Sverige.

-Vi är fantastisk glada över att vårt fokus på hållbarhet och våra olika initiativ uppmärksammas och speglas i vårt varumärke. Precis detta lyfter vi fram i vårt nya kommunikationskoncept ”Välkommen till Folknätet”. Här visar vi hur vårt nät och våra tjänster bidrar till ett hållbart samhälle, en ansvarsfull digitalisering och en bättre vardag, vilket innebär att vi kan erbjuda fler möjligheter till fler människor på fler platser än någon annan operatör i Sverige, säger Anne Gro Gulla, Marknadschef, Telia Sverige.

Sustainable Brand Index offentliggjordes vid en ceremoni i Stockholm igår kväll.

Ämnen


I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar.Med20 000 medarbetare i nio länder, varav 6400 kollegor iSverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet.
Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig Telia Sverige 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef Telia Sverige 0771-77 58 30

William Fröding

Presskontakt Pressansvarig Telia Sverige 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Det är Telia.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation