Följ Telia

Telia dubblar kärleksgåvor till Friends

Nyhet   •   Feb 14, 2017 09:33 CET

Tillsammans med Friends arbetar vi för en trygg och kärleksfull tillvaro för barn och unga på nätet. På alla hjärtans dag drar vi igång en kampanj där alla som vill kan bidra i kampen genom att swisha en gåva till Friends via Telias nummer 900 5273. Telia dubblar alla kärleksgåvor.

Internet är en fantastisk plats där livet pågår. Men det finns tyvärr en baksida med mobbing och näthat. Ungefär var tredje* ung idag uppger att de blivit kränkta på nätet det senaste året. Med olika initiativ och gemensamma krafter kan vi ändra på det.

- Näthat är något som är otroligt närvarande i unga människor vardag och som marknadsledare är det viktigt för oss att ta ansvar och en tydlig ställning i de här frågorna. Nätet ska vara en trygg plats för alla och därför fortsätter vi med det viktiga arbetet i olika initiativ. På alla hjärtans dag kör vi en insamling till Friends arbete för ett kärleksfullare internet och dagen till ära dubblar vi de gåvor som kommer in, säger Hélène Barnekow, VD Telia Sverige


Tidigare initiativ i arbetet mot näthat
Telia har gett ut boken "Koll på nätet" och tillsammans med Svenska Hjältar häftet ”En liten bok om #NätKärlek”. Telia och Friends har medverkat i Svenska Hjältars skolturné och delade under 2015 ut priset Årets Näthjälte. I samband med att Telia släppte surfen fri på sociala medier under våren 2016 lanserades kampanjen #Hatahat. Låten ”Jag hatar hat” gick varm med Molly Sandén och Magnus Carlsson och #Hatahat blev ett starkt inslag i all kommunikation. I spåret av #Hatahat har en rad initiativ genomförts, bland annat skapades en unik kollektion mot näthat i samarbete med APLACE - där allt överskott av försäljningen gick till Friends viktiga arbete.

*Statistik hämtad från Friends årliga nätrapport