Följ Telia

Ikväll skrivs musikhistoria - Klingande livesänder sin världsunika musikvideo på Telias nät

Nyhet   •   Sep 08, 2016 17:50 CEST

Ikväll 20.00 kommer artisten Klingande tillsammans med At Night Studios genomföra en direktsänd musikvideo av sin nya låt ”Somewhere New” på Facebook. Det är en världsunik livesändning via en mobiltelefon som möjliggörs genom Telias mobilnät.

De är första gången en musikvideo producerats i en livesändning på Facebook. Klingande kommer nu skriva musikhistoria när han genom Telias mobilnät kommer streama sin musikvideo live på Facebook. At Night Studios står tillsammans med Klingande bakom produktionen och allt utförs och sänds världen över från en studio i Stockholm. När det går live är det mycket som ska fungera med dramaturgi, inställningar, landskap och skådespelare.

Tidigare var musikvideos ett konstverk som man framförallt kunde ta del av på olika musikkanaler. I takt med digitaliseringens utveckling har den gamla typen av produktioner försvunnit och ersatts med streamad musik, kortare klipp och olika typer av egenproducerade livesändningar. Därför har nu At Night Studios tillsammans med artisten Klingande tagit initiativet till något helt nytt.

- Vi lever och konsumerar allt mer digitalt. Telia är ledande inom digitaliseringen och det är därför naturligt för oss att stödja initiativ som sätter Sverige på kartan. Vi vet att våra kunder älskar musik och jag är stolt över att vi med hjälp av våra tjänster är med i ett historiskt ögonblick, säger Telias marknadschef Lars ”Laxen” Axelsson.

Telias kunder med abonnemang där Fri surf Sociala medier ingår kommer kunna se livesändningen utan att datamängd dras från potten.