Gå direkt till innehåll
Dubbelvinst för Telias tv-tjänst - bäst och förbättrat sig mest enligt tittarna och Nordic Bench

Nyhet -

Dubbelvinst för Telias tv-tjänst - bäst och förbättrat sig mest enligt tittarna och Nordic Bench

Telias tv-tjänst har återigen utsetts till den bästa enligt tittarna i årets undersökning från det oberoende analysföretaget Nordic Bench och TV-nyheterna. Dessutom förbättrar sig Telia mest i branschen inom en rad områden som upplevelse, enkelhet och kvalitet.

Enligt undersökningen från Nordic Bench är Telia den enda operatören som har ökat sin NPS medan övriga backar. Enligt tittarna förbättrar sig Telia mest i kategorierna ”Enkel produkt/tjänst”, ”Upplevelse vid köp/registrering, ”Driftsäkerhet” och ”Play-tjänster”. Telia är också starkast och bäst på flera branschparametrar, som ”Enkel produkt/tjänst”, ”Upplevelse vid köp”, ”Sändningskvalitet” och ”Åtkomst” (via ex. mobil, surfplatta mm).

- Att vi är bästa TV-operatör om kunderna själv får välja och dessutom har förbättrat oss mest av alla är helt fantastiskt, det är vi verkligen jätteglada för. Det och att vi ser att allt fler kunder väljer oss är kvitton på att vi är på rätt väg med hur vi utvecklar vår tjänst och vårt innehåll, där film, serie & sportpaketen är viktiga delar och där kundupplevelsen är helt central, säger Linna Hafström, ansvarig för Telias TV affär.

Sedan tidigare har Telias tv-tittare tillgång till Sveriges bästa sporträttigheter i ett paket. Under 2023 har Telias TV & Streaming-paket maxats ytterligare, med nya namn och nytt innehåll. Det handlar om sport, underhållning och nya paket, som exempelvis filmpaket med Netflix, HBO Max, Viaplay och TV4. För de som endast vill streama går det också nu att köpa de flesta av Telias TV & Streaming-paket utan tv-box.

Om undersökningen
Analysinstitutet Nordic Bench och TV-Nyheterna sedan 2016 genomfört en årlig oberoende studie som genomförs enligt NPS ® metodiken utifrån en internationell förlaga. Den tar temperaturen på svenskarnas nöjdhet och rekommendationsvilja till andra gällande deras TV operatör - med fokus på utbud, kvalitet, aktualitet och åtkomst. Årets undersökning genomfördes mellan den 20 mars och 20 maj med 1600 deltagande personer och presenterades på TV-Nyheterna den 24 augusti 2023.

För mer information om studien: www.nordicbench.se, kontakt: info@nordicbench.com.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Staffan Åkesson, Teknisk chef Telia Sverige, Martin Pehrsson, Mobilnäts chef Telia Sverige, Hakan Ekmen, CEO Telecommunication på umlaut.

umlaut: Telia har det bästa och mest pålitliga mobilnätet i Sverige

För sjätte gången tar Telias mobilnät hem segern i det världsledande mätföretaget umlauts, (en del av Accenture), årliga och marknadens mest omfattande test av Sverige fyra största mobilnät. Telia segrar i alla kategorier: tal, data och crowd i en nationell mätning.
Efter omfattande tester av de fyra största mobilnäten i Sverige slår det oberoende mätföretaget umlaut fast att Telia, för sjätte

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation