Gå direkt till innehåll
Vanliga MMS fick en kärleksskjuts av 75+ seniorerna på alla hjärtans dag – ökade hela 150 procent

Pressmeddelande -

Vanliga MMS fick en kärleksskjuts av 75+ seniorerna på alla hjärtans dag – ökade hela 150 procent

Att skicka visuella hälsningar var det mest populära i Telias nät under årets hjärtligaste dag, det visar ny data från Telia. Vanliga MMS ökade med hela 58 procent i Sverige jämfört med en helt vanlig tisdag och det var seniorerna och gotlänningarna som stod för den största kärleksskjutsen.

Den 14 februari firas kärleken och dagen till ära brukar många höra av sig lite extra till både vänner och familj, i år var inget undantag. Medan samtal och surf var i nivå med en vanlig tisdag visar Telias data att vanliga MMS (58%), SMS (15,6%) och SMS till utlandet (38%) ökade i Telias nät. Den rejäla ökningen av antalet skickade MMS överraskar mest, dessutom visar datan att ökningen tilltar ju äldre man är. Redan i spannet 45–54 år ökar det med hela 44 procent, och i det äldsta åldersspannet 75+ skjuter seniorer ifrån rejält med en ökning på nästan 150 procent.

- Ibland säger en bild mer än tusen ord, och det är roligt att se att fler bilder tog plats i vårt nät i år. Det finns en stark koppling till att sprida extra kärlek under högtider, därför ser vi det här som ett tecken på ökad omtanke bland våra kunder, och särskilt från våra seniorer. Det känns extra varmt i hjärtat, säger Oscar Karlsson, chef för konsumentaffären på Telia.

Gotlänningarnas kärlekshälsningar ökade mest med hela 90 procent jämfört med en vanlig tisdag. Lite mer sparsamma var norrbottningarna med cirka 47 procents ökning. Sett till kommun var det invånarna i Storfors (110,7%) och Borlänge (108,5%) som stod för den största kärleksskjutsen.

Så mycket ökade MMS-trafiken per region:

Gotland (90%)

Kronoberg (72,4%)

Jönköping (66,5%)

Kalmar (66,5%)

Södermanland (66,3%)

Västernorrland (64,7%)

Östergötland (64,1%)

Dalarna (63,3%)

Stockholm (60,9%)

Blekinge (60,4%)

Skåne (59,4%)

Värmland (58,5%)

Uppsala (58%)

Riket (57,7%)

Västmanland (56,7%)

Västra Götaland (55,6%)

Örebro (55,1%)

Halland (54,7%)

Västerbotten (50,6%)

Gävleborg (47,3%)

Jämtland (47,2%)

Norrbotten (42,3%)

Ämnen


Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 21 000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef Telia Sverige 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Staffan Åkesson, Teknisk chef Telia Sverige, Martin Pehrsson, Mobilnäts chef Telia Sverige, Hakan Ekmen, CEO Telecommunication på umlaut.

umlaut: Telia har det bästa och mest pålitliga mobilnätet i Sverige

För sjätte gången tar Telias mobilnät hem segern i det världsledande mätföretaget umlauts, (en del av Accenture), årliga och marknadens mest omfattande test av Sverige fyra största mobilnät. Telia segrar i alla kategorier: tal, data och crowd i en nationell mätning.
Efter omfattande tester av de fyra största mobilnäten i Sverige slår det oberoende mätföretaget umlaut fast att Telia, för sjätte

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Det är Telia.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation