Gå direkt till innehåll
Telias tjänst Crowd Insights utsett till Årets digitala projekt vid CIO Awards 2020

Pressmeddelande -

Telias tjänst Crowd Insights utsett till Årets digitala projekt vid CIO Awards 2020

Telias tjänst Crowd Insights som analyserar anonymiserad och aggregerad mobil nätverksdata har under 2020 spelat en viktig roll i att leverera data till bland annat Folkhälsomyndigheten om svenskars rörelsemönster. Med den anonymiserade datan har myndigheterna bland annat fått en bättre förståelse för hur väl Covid-19 rekommendationerna till svenskarna följts.

I veckan belönades insatserna som Årets digitala projekt på CIO Sweden Awards av en oberoende jury bestående av tidigare vinnare, forskare och experter.

- Jag är stolt över möjligheten att stötta Folkhälsomyndigheten i kampen mot coronaviruset. Data är ett väldigt precist och säkert beslutsunderlag som gör att man kan se mönster som annars hade varit svåra att upptäcka. Det är insikter som blir viktiga när man kartlägger och vidtar åtgärder mot smittspridning, säger Kristofer Ågren, chef för Data Insights på Telia.

Motiveringen löd: ”Vinnaren av Årets digitala projekt visar att data lever upp till hypen som “det nya guldet”. Vi ser hur tillgången på stora informationsmängder kan användas för att skapa samhällsnytta och göra skillnad i kampen mot virus. Nya mönster som annars har varit svåra att upptäcka träder fram och har potential att skapa många spännande affärsmöjligheter.”

Läs mer

Ämnen

Kategorier


Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar. Med cirka 21000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet. 

Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation