Gå direkt till innehåll
Telia det mest hållbara varumärket i branschen

Pressmeddelande -

Telia det mest hållbara varumärket i branschen

Sustainable Brand Index är Europas största studie om hållbarhet och svenska konsumenter har utsett Telia till mest hållbar inom telekom. Studien baserar sig på i vilken utsträckning som konsumenter kopplar samman hållbarhetsarbete med varumärke. Här listas några exempel på hur Telia digitaliserar och ställer om i hela värdekedjan.

– Vi är otroligt glada över att våra insatser får uppmärksamhet. Just hållbarhet berör våra kunder, vårt samhälle och vår planet, därför finns det med i allt vi gör. Att digitalisera verksamheten är en avgörande pusselbit som ger direkta effekter som är positiva för såväl människor som miljön. Vårt arbete med att ställa om fortsätter och vi kommer även jobba för att inspirera fler till att blir mer digitala och därmed hållbara, såväl kunder, partners och branschen i stort, säger Anna Augustson, Hållbarhetschef Telia Sverige.

Klimatförändring, nya sätt att leva och kommunicera och den omfattande konsumtionen påverkar livsförhållandena på planeten om inget genomgripande görs. Alla måste bidra och företag som Telia kan, med sin digitala expertis, åstadkomma förändringar för miljön i den egna verksamheten och samhället i stort. Några exempel på Telias Hållbarhetsarbete:

Resan till noll – Telia har antagit djärva mål och ska till år 2030 vara helt koldioxidneutralt genom hela värdekedjan och inte heller ge upphov till något avfall. För att påskynda arbetet har varje enhet i företaget i uppdrag att se över hur de arbetar och vad de måste förändra för att nå målen.

Det hållbara Folknätet – Telia är Sveriges första operatör med el märkt med Naturskyddsföreningens Miljöval. Det innebär att all el är förnybar och att elproduktionen lever upp till högt ställda krav om hänsyn till miljö, klimat, djur, växter och människor. Genom aktivt arbete för en mer energieffektiv verksamhet är elanvändningen för Telia mindre än för 20 år sedan, trots att vi gått från 2G till 4G för att öka nätkapaciteten och då det idag skickas 40 gånger mer data genom näten.

Tillsammans i Folknätet – Nätet är en plats fylld med möjligheter och är till för oss alla. Tyvärr finns också en baksida med hot, hat och kränkningar. Tillsammans med barnrättsorganisationer och skolor i Norden och Baltikum jobbar Telia för att göra nätet till en tryggare plats. Bland annat med hjälp av barnens röst via Children’s Advisory Panel (CAP). Under åren har även en rad insatser genomförts tillsammans med Friends, som jobbar för en värld utan mobbning. För seniorer pågår sedan en tid det prisbelönta konceptet ”Mer Digital”, där unga lär äldre att bli mer digitala så att de kan inkluderas i det allt mer uppkopplade samhället. Initiativet drivs tillsammans med kommuner runtom i Sverige.

Återvinning och BYT IN – Fyra miljoner mobiltelefoner såldes i Sverige förra året. Det innebär tusentals telefoner som ligger och skräpar i en byrålåda. Även gammal IT-utrustning stuvas undan när företag ställer om. Därför erbjuder Telia ett byt-in-program till såväl företag som konsumenter. Det innebär att Telia bedömer, värderar och köper tillbaka gamla telefoner och utrustning som sedan kan återvinnas eller säljas igen.

Läs mer om Telias hållbarhetsarbete här:

https://www.telia.se/privat/om/miljo

https://www.telia.se/privat/om/social-hallbarhet


Sustainable Brand Index är Europas största varumärkesstudie om hållbarhet med 58 000 respondenter och 1400 varumärken. I Sverige har 21 640 respondenter intervjuats om 381 varumärken i 35 branscher. Klicka här för att se den fullständiga rankingen.

Ämnen


Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar. Med cirka 21000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet. 

Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation