Gå direkt till innehåll
Paydrive uppgraderar alla kunder med Telia Sense

Pressmeddelande -

Paydrive uppgraderar alla kunder med Telia Sense

Sveriges ledande digitala bilförsäkringsaktör Paydrive uppgraderar alla sina 8 500 kunder med Telia Sense, Telias lösning för den uppkopplade bilen. Detta är det första steget i ett fördjupat samarbete mellan de två företagen.

– Det här är ett lyft för våra kunder som behåller den funktionalitet som alltid ingått i Paydrives digitala bilförsäkring, samtidigt som de får tillgång till både nya och bättre funktioner för sin uppkopplade bil utan extra kostnader, säger Andreas Broström, VD och grundare av Paydrive.

Telia Sense gör det möjligt för ägare av både gamla och nya bilar att koppla upp bilen och få tillgång till samma smarta tjänster som i dagens moderna premiumbilar och mycket mer. Tjänsten gör det inte bara enklare att ha koll på bilen och bilens kostnader, bilägarna kan dessutom få erbjudanden från utvalda leverantörer. Det kan till exempel handla om verkstadstjänster, besiktning, vägassistans och som i samarbetet med Paydrive - försäkringstjänster.

– Data som användare väljer att dela från de uppkopplade bilarna möjliggör nya affärsmodeller och effektivare processer för våra partnerföretag. Vårt samarbete med Paydrive är ett bra och konkret exempel på det, säger Marcus Lidbeck,Head of Digital Markets Telia Company Division X.

– Som en liten försäkringsstartup är det naturligt för oss att fokusera på att utveckla vår nyskapande digitala bilförsäkring. Den uppkopplade bilen har främst varit ett medel än ett mål i sig för oss. Nu säkerställer vi att våra kunder kan fortsätta ha vår tjänst, fast med modernare teknik och större flexibilitet och valfrihet i samarbete med Telia Sense, kommenterar Andreas Broström.

Uppgraderingen av de 8500 befintliga kunderna inleds under april och beräknas vara genomförd före hösten. Redan från 6 mars ingår Telia Sense i alla nya bilförsäkringar som Paydrive säljer.

Som ett öppningserbjudande till alla nya och befintliga Paydrive-kunder ingår även Telia Sense Premium med t.ex. Wifi-i-bilen och körjournal kostnadsfritt i sex månader. Basfunktionaliteten i Telia Sense ingår utan extra kostnad i Paydrives bilförsäkring.

Fakta Paydrive AB:

Paydrives digitala bilförsäkring ger bilägaren kontroll över sin försäkringspremie. Genom körstil och antal körda mil påverkar man själv försäkringskostnaden varje månad. Paydrives kunder sparar i snitt 30-40% på sin bilförsäkring samtidigt som deras trafiksäkra vanor halverar fortkörning. Jämfört med genomsnittsbilisten och uppmuntrar till att inte använda bilen mer än nödvändigt.

Säljstart digital bilförsäkring: 2016

Försäkrar:Privat- och företagsägda personbilar och lätta lastbilar

Huvudkontor: Södermalm Stockholm

Anställda: 13

Kunder: 8500

Riskbärare: Norska försäkringsjätten Gjensidige Forsikring

Ämnen


Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation