Gå direkt till innehåll
Telia toppar listan i europeisk mobilnätstest

Pressmeddelande -

Telia toppar listan i europeisk mobilnätstest

Tysklands ledande telekombranschtidning ”Connect” har tillsammans med det globala testföretaget Umlaut jämfört kvaliteten av mobilnätet hos 94 operatörer i 28 europeiska länder. I testet som kallas “Europeiska mobiltelefonimästerskapen” hamnar Telia Sveriges mobilnät överst på listan.

I samarbete med det globala testföretaget Umlaut har Tysklands ledande telekombranschtidning ”Connect” genomfört ett test av mobilnätet hos 94 mobiloperatörer i 24 europeiska länder. Samtliga operatörer utvärderas i tre kategorier: datahastighet, fördröjning och täckningskvalitet - där täckningskvalitet innebär i hur stor del av nätet det finns tillgång till bra bandbredd. När resultatet från samtliga kategorier summeras står det klar att det är Telia som får högst totalpoäng.

- Vi investerar, utvecklar och förbättrar ständigt vårt nät för att kunna erbjuda våra kunder Sveriges bästa mobilnät – Folknätet. Att vårt gedigna kvalitetsjobb även uppmärksammas av internationella medier är så klart ett härligt kvitto på att vi gör saker rätt, säger Staffan Åkesson, CTO, Teknisk chef på Telia.

Ämnen


Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar. Med cirka 21000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet. 

Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation