Gå direkt till innehåll
Premiär för 5G-redo mobil med abonnemang hos Telia

Pressmeddelande -

Premiär för 5G-redo mobil med abonnemang hos Telia

Telia lanserar erbjudande för privatkunder med 5G-redo abonnemang och mobil från Samsung.

– Vi står i startgroparna för att påbörja utbyggnaden av 5G-nätet i Sverige. Det här erbjudandet riktar sig till konsumenter som vill göra sig redo för den nya tekniken och utforska dess möjligheter när väl 5G finns på plats, säger Vahdat Zehtab, chef för Telias mobilaffär.

Konsumenter som vill ta del av erbjudandet från Telia kan välja mellan någon av de nya Samsung modellerna S20, S20+ eller S20 Ultra som paketeras ihop med abonnemanget Telia Mobil. Läs mer här om erbjudandet: https://www.telia.se/privat/samsung/nya-samsung-galaxy

5G erbjuder betydligt högre datahastigheter, kortare svarstider samt en rad andra tekniska fördelar egenskaper som erbjuder en bättre användarupplevelse och som öppnar upp för helt nya typer av digitala möjligheter för konsumenter, företag och viktiga samhällsfunktioner. Det handlar om allt från underhållning till fjärrstyrda och självkörande fordon och distansvård. Läs mer här: https://www.telia.se/privat/om/5g

Telia var först ut i Sverige med att lansera ett 5G-nät på KTH i Stockholm. Sedan dess har ett antal liknande 5G-sajter sjösatts runt om i Sverige där näringsliv, akademi och offentliga verksamheter samarbetar för att utforska möjligheterna med 5G och testa nya typer av tjänster. Telia förbereder sig nu inför den bredare utbyggnaden av 5G-nätet i Sverige. Det handlar om så väl tekniskt arbete men även om myndighetsbeslut, då framförallt tilldelning av spektrum. Det är något Post- och telestyrelsen (PTS) ansvarar för och de meddelade nyligen målsättningen att hålla auktioner för spektrum i frekvensbandet 3,5 Ghz i oktober 2020. Tillgång till spektrum i det frekvensbandet är en viktig förutsättning för utbyggnaden av 5G-nätet i Sverige.

Ämnen


Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar. Med cirka 21000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet. 

Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Press & PR-ansvarig 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation