Gå direkt till innehåll
Telia donerar kontantkort till flyktingar via Röda Korset

Pressmeddelande -

Telia donerar kontantkort till flyktingar via Röda Korset

Telia skänker kontantkort för att hjälpa människor som flyr till Sverige från Ukraina. Korten är förladdade med samtal, sms, mms och surf inom Sverige och kommer att delas ut av Röda Korset. Även fria samtal till och från Ukraina ingår.

Med anledning av kriget i Ukraina stöttar Telia nu Svenska Röda Korsets viktiga arbete med att hjälpa flyktingar som kommer till Sverige, genom att donera kontantkort. Korten är förladdade med fria samtal, sms och mms inom Sverige samt 3GB surf varje månad med en giltighet på sex månader från och med aktiveringstillfället. Korten kommer att distribueras enligt Röda Korsets rutiner, via deras kontaktcenter och mötesplatser.

- I tider som dessa är tillgången till information och kommunikation helt avgörande. Med det här bidraget hoppas vi underlätta för ukrainska familjer som är på flykt att hålla kontakt med nära och kära och enklare komma in i det svenska samhället. Jag är tacksam att vi kan göra detta tillsammans med Röda Korset, som med lång erfarenhet och etablerade rutiner kan se till att korten hamnar hos så många behövande som möjligt, säger Anders Olsson, vd Telia Sverige.

Utöver detta har Telia sedan tidigare tagit bort alla avgifter för samtal, sms och mms till och från Ukraina samt fri surf i Ukraina, vilket gäller för abonnemang och kontantkort fram till den 30 april 2022.

 - Vi är oerhört tacksamma för Telias engagemang i denna viktiga fråga och deras bidrag kommer för många vara mycket viktigt. Att ha möjlighet till samtal och uppkoppling kommer att göra livet lite enklare för många ukrainska familjer som ska starta om på nytt i Sverige eller hålla kontakten med familjemedlemmar som är kvar i hemlandet, säger Martin Ärnlöv, generalsekreterare Röda Korset.


Röda Korset
Röda Korset är världens största katastroforganisation, finns i 192 länder och har 14 miljoner volontärer. Röda Korset är på plats i Ukraina och har hjälpt människor varje dag sedan konflikten startade för åtta år sedan – och kommer att fortsätta göra det. Svenska Röda Korset grundades 1865 och är Sveriges största humanitära frivilligorganisation, med över 26 000 volontärer i cirka 600 lokalföreningar över hela landet, som nu kämpar för att ta emot människor på flykt.

Ämnen

Kategorier


Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 21 000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Press & PR-ansvarig 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 21000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation