Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Telia och Friends skänker pantpengar från gamla mobiler till förmån för Ukraina

Nu ställer Telia och Friends om i sitt hållbarhetsinitiativ, Panta mobilen, för att stötta Ukraina. Varje gång en obrukbar mobil pantas för återvinning doneras nu 100 kronor oavkortat till svenska Röda Korset och deras insatser för Ukraina.

Med anledning av situationen i Ukraina ser Telia över olika sätt att underlätta för de drabbade, som nollprissättning på samtal, sms och mms till och från Ukraina, fri surf från Ukraina och fria nyhetskanaler. Nu ställer Telia om sitt befintliga hållbarhetsinitiativ, Panta mobilen, som aktivt drivs för att minska de 25 miljoner mobiler som beräknas ligga och skräpa i Sverige, ett antal som skulle fylla nästan hela Skansen. Allt värde från återvinningen av obrukbara mobiler går i vanliga fall till Friends arbete mot mobbning, men från den 1 mars till sista maj kommer det toppas till 100 kronor och doneras till svenska Röda Korset.

- Vi är alla enormt berörda av situationen och vill fortsätta bidra på de sätt vi kan. Om vi tillsammans ens skulle få in fem procent av alla obrukbara telefoner som ligger bortglömda i Sverige skulle det kunna bli en betydande summa som vi och Friends kan donera till Röda Korsets arbete med att hjälpa drabbade i Ukraina, säger Henrik Lönnevi, chef för Telias konsumentaffär.

- Återigen får barn vara med om fruktansvärda upplevelser och återigen påminns vi om varför barn och unga behöver egna rättigheter. Barn ska skyddas från fysiskt och psykiskt våld. Alla bidrag som stärker tryggheten för barn och unga samt stöttar de drabbade är värdefulla, stora som små, säger Maja Frankel, generalsekreterare för barnrättsorganisationen Friends.

Mer om Telias hållbarhetsrörelse för mobiler

Sverige är ledande i Europa vad gäller återtag av mobiltelefoner och många svenska aktörer har pågående initiativ för mobilpant, trots det kommer inte tillräckligt med mobiler tillbaka i rörelse för återanvändning eller återvinning. För att ändra på detta har Telia infört en hållbar mobilrörelse; Panta mobilen, Laga mobilen (Care and Repair) och Begagnad mobilEtt cirkulärt ställningstagande där Telia tar hand om mobilen oavsett var i livsrörelsen den befinner sig för kunden. Ingen mobil ska glömmas bort och alla ska kunna återbrukas eller återvinnas, oavsett märke eller skick. I Telias mobilrörelse är alla mobiler välkomna.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation