Gå direkt till innehåll
 Fem saker du inte visste om e-sim

Pressmeddelande -

Fem saker du inte visste om e-sim

Den lilla plastbiten som suttit i mobiltelefoner sedan 1991 har blivit mindre och mindre med åren. Nu behövs den inte alls. Men varför överges det gamla hederliga simkortet för e-sim? I samband med att Telia från idag erbjuder e-sim för både Apples och Samsungs smarta klockor och några utvalda mobiltelefoner passar Telias mobilexpert Mattias Hartmann på att lista fem smarta saker som många inte känner till om e-sim.

E-sim är en förenkling avembedded sim”, vilket menas med inbyggt sim. Idag finns tjänsten till telefoner och smarta klockor men tekniken gör det möjligt att i princip koppla upp vilken pryl som helst som man vill ringa och surfa ifrån. Vissa är taggade medan andra inte ser tjusningen. Telias mobilexpert Mattias Hartmann har dock koll på läget och berättar om fem fördelar med e-sim.

Glöm mobilen med flit

- Jag springer ofta på kollegor och vänner som har två mobiler på sig, där det enda som kanske skiljer dem åt är skalet. Nu räcker det med en mobil där du kan ha både ditt privat- och jobbnummer. Har du en smart klocka kan du lämna den privata mobilen hemma när du är på jobbet men ändå vara nåbar för vänner och familj. Samma sak vid löprundan eller på gymmet, där du kan skippa mobilen men ändå ha tillgång till musik, mess och samtal via klockan. Dock får ”gymselfien” vänta, säger Mattias Hartmann på Telia.

Ditt osynliga e-sim är faktiskt grönt

- Alla som har ett mobilabonnemang har någon gång öppnat brevet med det nya sim-kortet, brutit ut den lilla plastbiten som ska in i telefonen eller klockan och sedan sparat den större delen för att memorera pin-koden, som ändå ska bytas till något man kommer ihåg. Med e-sim slipper man dessa moment och då både plastdelarna och de fysisk brevutskicken minskar så blir det klart bättre för miljön, berättar Mattias.

Ett plus ett blir ett

- Det tillverkas fortfarande mobiler som har plats för två fysiska simkort, så kallat dual-sim. Främst är tanken där att slippa bära två telefoner. Här underlättar e-sim ett steg längre då du kan ha fler nummer i telefonen och/eller klockan utan fysiska sim-kort. E-sim gör dig gränslös. Om du är på resande fot och vill ha ett lokalt nummer slipper du byta kort och tjänsten fungerar dessutom oavsett operatör och land, säger Mattias Hartmann.

Smarta klockor och mobiler blir ännu smartare

- Jag är nog inte ensam om att önska att jag hade haft en vattentät mobil när olyckan var framme. Även om många av de smarta klockorna är relativt vattentäta och fler och fler mobiler har ett bra skydd så öppnar e-sim upp för utveckling hos tillverkarna. När du aldrig behöver ta dig in under skalet ser jag möjligheter att göra mindre, lättare och mer vattentäta mobiltelefoner och smarta klockor, säger Mattias Hartmann.


Ingen stress när olyckan är framme

- När du köper en ny mobil eller smart klocka vill du såklart komma igång på studs. Med e-sim behöver inget flyttas över. Det innebär att du inte behöver anpassa dig till butikens öppettider eller otåligt invänta brevbäraren. Skulle din mobil försvinna på semestern kan du via e-sim lägga till ditt nummer i telefonen hos den mer aktsamma i familjen. Det innebär att du inte behöver avbryta badandet, du kommer igång direkt, berättar Mattias Hartmann på Telia.

E-sim öppnar upp för nya möjligheter och Mattias Hartmann tror på fler intressanta innovationer. 

- Nu när tekniken finns tror jag inte det dröjer länge till den dag då jag ringer direkt från kaffebryggaren på lantstället för att se om grannen vill komma över på en kopp.

Här hittar du mer info om hur du kommer igång med e-sim.

Mattias Hartmann, Telia


E-sim från Telia finns idag till följande modeller: Samsung Galaxy Watch, Apple Watch Series 3 och 4, iPhone XS, iPhone XR och iPhone XS Max. Gäller för privatkunder.

Ämnen


I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar. Med 20 000 medarbetare i nio länder, varav 6400 kollegor iSverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet.
Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation