Gå direkt till innehåll
Telia vinner Kammarkollegiets upphandling av kommunikationstjänster

Nyhet -

Telia vinner Kammarkollegiets upphandling av kommunikationstjänster

Telia har fått tilldelningsbeslut i ramavtalsupphandlingen kommunikationstjänster inom tele- datakom. Det nya ramavtalet träder i kraft i januari 2023 och gäller i maximalt fyra år.

Upphandlingen kommunikationstjänster inom tele- och datakom gäller områdena kommunikationslösningar och infrastruktur, och kan avropas av myndigheter, kommuner och regioner runt om i landet.

– Vi är stolta över att vi nu fått förnyat förtroende att leverera robusta och säkra datanät och kommunikationstjänster till offentlig sektor. Det är avgörande för den fortsatta digitala omställningen av våra viktiga samhällsfunktioner, säger Tobias Larsson, chef för Telias företagsaffär.

Kommunikationslösningar – exempel på tjänster:
Telefoni/Telekommunikationstjänster, tjänster (inkl. molntjänster), positioneringstjänster, säkerhetslösningar, trygghetslarm, Internet of Things (IoT) och Machine-to-machine (M2M) tjänster för att koppla upp saker, kontaktcenter, digitala möten. Inom detta område kan även det som omfattas av område Infrastruktur ingå som komplement.

Infrastruktur – exempel på tjänster:
Bredbandstjänster visa fasta och mobila nät, Wide Area Network (WAN), Software-Defined Wide Area Network (SD-WAN), Svartfiber, Local Area Network (LAN), inomhusnät för exempelvis mobilnät och radionät samt nya spännande 5G-relaterade tjänster som network slicing och edge computing, Säkerhetstjänster ingår även som överbelastningsskydd, krypteringstjänster, VPN-krypteringstjänster och brandväggstjänster.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation