Gå direkt till innehåll
Telia får i uppdrag av MSB att leverera radionät till kommunikationslösning för blåljusmyndigheter

Pressmeddelande -

Telia får i uppdrag av MSB att leverera radionät till kommunikationslösning för blåljusmyndigheter

Telia har vunnit MSB:s (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) upphandling av radioaccessnät för tjänster inom mobil datakommunikation till blåljusmyndighet och andra samhällsviktiga aktörer.

Den lösning som ska tas fram är ett komplement till Rakel, det svenska blåljusnätet, och det första steget på vägen mot ett fullt utbyggt och modernt mobilt datakommunikationssystem. Det nya systemet kommer på sikt att ersätta Rakel, som i första hand används för tal och gruppkommunikation och som inte tillgodoser blåljusaktörernas ökade behov av mobil datakommunikation. 

– Vi är oerhört stolta över förtroendet att leverera radioaccess till den nya lösning för datakommunikation som MSB nu upphandlar. En robust och säker digital infrastruktur med hög kvalité är avgörande för att blåljusmyndigheter och andra samhällsviktiga aktörer ska kunna fullgöra sina uppdrag, säger Anders Olsson, VD Telia Sverige. 

För att fortsätta leverera högkvalitativa kommunikationslösningar inledde MSB en upphandling, i maj förra året, bestående av kärnnät med drift och kundstöd, radioaccess och SIM-kort. Telia vinner den del av upphandlingen som gäller radioaccess, det vill säga den teknik som är länken mellan själva slutanvändarenheterna och mobilnätet. 

När MSB slutfört uppdraget och levererat kompletterande tjänster för mobil datakommunikation kommer det att vara till stor nytta för såväl blåljusmyndigheter som andra samhällsviktiga aktörer. Dessa får möjlighet att utbyta större mängder data på ett säkert sätt.

Ämnen

Kategorier


Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 21 000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet.

Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Press & PR-ansvarig 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation