Gå direkt till innehåll
Telia lanserar ny positioneringstjänst för offentlig sektor

Nyhet -

Telia lanserar ny positioneringstjänst för offentlig sektor

Den nya tjänsten Telia Tracking hjälper vårdpersonal att hålla koll på medicinskteknisk utrustning som sängar, rullstolar och andra enheter som är kritiska för verksamheten. Detta kortar springtiden i vården, vilket kan minska stress samt frigöra mer tid till patienter och andra viktiga arbetsuppgifter.

Telia Tracking är en komplett plattform för sjukvården som består av ett positioneringssystem med RTLS-teknik (Real-Time Location System), för att spåra medicinteknisk utrustning som EKG-enheter eller infusionspumpar, och även andra enheter som exempelvis sängar och rullstolar. Med hjälp av små WiFi-taggar som appliceras på utrustningen kan vårdpersonalen, via en central lösning, enkelt finna och hämta rätt sak.

– Idag lägger vårdpersonal mycket tid på att leta efter utrustning. Med Telia tracking kan de enkelt hålla koll på viktiga saker som medicinteknisk utrustning, sängar, rullstolar och andra kritiska enheter för verksamheten, så när de behövs så vet de exakt var de finns. Vi har nu skalat upp och testat tjänsten med en större kund inom offentlig sektor under en längre tid, och vi ser att det funkar utmärkt. Det här bidrar till en bättre arbetsmiljö med minskad stress och frigör tid som kan läggas på patienterna och andra arbetsuppgifter, säger Rickhard Broman, chef för offentlig sektor på Telia.

Ett annat användningsområde för den nya positioneringstjänsten är att övervaka utrustning och lokaler. Det kan handla om att hämta in mätdata från sensorer om temperatur, fukt, spänning och ström för att till exempel kunna upptäcka om en kyl eller frys plötsligt slutar fungera, och på så vis undvika att mediciner, preparat och forskningsmaterial blir förstörda. Men det är också möjligt att övervaka fönster och dörrar, samt enkelt se om dessa är öppna eller stängda genom olika typer av unika sensorer.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Det är Telia.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation