Gå direkt till innehåll
Tittarsiffrorna i taket när läktarna ekade tomma

Pressmeddelande -

Tittarsiffrorna i taket när läktarna ekade tomma

Fotbollssäsongen har dragit igång inför tomma läktare – och det märks. Enligt Telias data ökade antalet tittare i söndags med hela 348 procent jämfört med avspark förra året.

När 96:e fotbollssäsongen äntligen blåste igång var det många svenska supportrar som bänkade sig framför teven. Tittarsiffrorna ökade med hela 348 procent jämfört med året innan och fansen spenderade dessutom nästan sex gånger så lång tid totalt framför tv:n jämfört med tidigare år. Populärast var matchen mellan IFK Göteborg och IF Elfsborg.

- Sporten är äntligen igång och även om det till en början spelas inför tomma läktare så är publikstödet högst närvarande i de svenska hemmen. Det vi såg i söndags var inte bara en ökning, stödet framför teven liknade mer en explosion. Vi hoppas att det här visar spelarna vilket stort stöd de har från sina fans även på distans, säger Linda Hernström, chef för Telias familjeerbjudanden.

Det är inte bara siffror från årets avspark som visar på förändrade tv-vanor. I Sverige som helhet ökade det totala tittandet med cirka fem procent under maj 2020 jämfört maj 2019. I maj ökade också Telia Play med 10 procent och hyrfilm i appen med 15 procent jämfört med samma period året innan.

Mest populära hyrfilmstitlar i Sverige under maj:

  1. Star Wars: The rise of Skywalker
  2. Jumanji: The next level
  3. Sonic the Hedgehog

Topp bland svenska titlar:

  1. Sune – Best man
  2. Solsidan
  3. Ring mamma!


Här samlar Telia all sport och underhållning på ett och samma ställe: Telia.se/Teliatv

Ämnen


Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar. Med cirka 21000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet. 

Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig Telia Sverige 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef Telia Sverige 0771-77 58 30

William Fröding

Presskontakt Pressansvarig Telia Sverige 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Det är Telia.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation