Gå direkt till innehåll
Telia utsedd till Sveriges mest hbtqi-vänliga arbetsplats 2020

Pressmeddelande -

Telia utsedd till Sveriges mest hbtqi-vänliga arbetsplats 2020

Telia tilldelas hbtqi-priset som den mest hbtqi-vänliga arbetsplatsen 2020 av Sveriges största fackförbund Unionen. Telia får priset för sitt sätt att tydligt ta ställning för hbtqi-personer, även i länder där deras rättigheter är ifrågasatta.

Unionens hbtqi-pris ges varje år till en arbetsgivare som på ett föredömligt sätt arbetar för en inkluderande arbetsplats oavsett sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck.

Årets vinnare Telia prisas för sitt arbete med att tydligt ta ton för hbtqi-personers rättigheter både i Sverige men även i andra länder där Telia är verksamma, och för initiativet till ett digitalt Pride när det stod klart att sommarens Pride-parader skulle ställas in. Medarbetare i samtliga länder uppmanades att delta och även deltagare utanför bolaget var inbjudna till eventet som sändes virtuellt – även i länder där hbtqi-personers rättigheter fortfarande ifrågasätts eller till och med stramas åt. Det är ett ställningstagande som har stor betydelse.

– Det är verkligen roligt och en stor ära att få Unionens hbtqi-pris. Eftersom nomineringen kommer från våra egna anställda så är detett bevis på att man upplever att på Telia kan man ta med hela sig själv till jobbet och känna sig fri som människa, säger Telia Companys mångfaldschef Clara Bodin.

– Unionen vill lyfta fram goda exempel och sprida kunskap för att fler ska få tillgång till arbetsplatser där det är en självklarhet att alla får vara sig själva på jobbet. Att stå upp för hbtqi-personers rättigheter är viktigare än någonsin, och att stora företag tar ställning i denna fråga gör skillnad för såväl anställda som i samhällsdebatten. Det är glädjande att få dela ut årets pris till Telia, säger Marina Åman.

Juryns motivering

Telia tilldelas Unionens hbtqi-pris 2020för sitt outsinliga engagemang för en inkluderande arbetsplats där alla medarbetare kan vara sig själva. I en tid då hbtqi-personers rättigheter starkt hotas på vissa håll i Europa står Telia upp för sina medarbetares rätt att bestämma över sina kroppar, sin identitet och att älska den de vill, i samhällen där hot och ringaktning fortfarande förekommer.

Prisutdelning

Priset delas ut vid Unionen Stockholms digitala medlemsevent. Tisdag 24 november kl. 18-19.
Se prisutdelningen här.

För mer information, kontakta:

Johanna Gréen, pressekreterare, 072-469 05 91, johanna.green@unionen.se,
Telias pressavdelning, 0771-77 58 30

Telias tips för en mer regnbågsfärgad organisation

  • Tydlighet från högsta ledningen är A och O.
  • Lyssna på hbtqi-anställda. Vad behövs för att företaget ska bli mer regnbågsfärgat?
  • Syna normer och notera små saker, som att man inte ska behöva ange kön när man söker jobb eller vid anställning.

Clara Bodin, Telia Company. Foto: Peter Knutson

Ämnen


Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar. Med cirka 21000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet. 

Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation