Följ Telia

Telia tecknar avtal med Transportstyrelsen

Pressmeddelande   •   Jan 11, 2021 08:10 CET

Transportstyrelsen ger Telia förtroendet att bli ny helhetsleverantör för Transportstyrelsens kommunikationstjänster. Området är omfattande och inkluderar operatörstjänster för fast- och mobil kommunikation, samordnad telefoni (produktivitetsplattform för växel och kontaktcenter inklusive självservicetjänster), digitala möten, bemannings- och resursplaneringssystem samt nätverkskommunikation inklusive säkerhetstjänster. Avtalet som Transportstyrelsen tecknat med Telia omfattar en period på sex år till ett värde på 150 MSEK inklusive en förlängningsoption.

Avtalet med Telia innebär att Transportstyrelsen kommer att få en omfattande, flexibel och skalbar lösning för att hantera myndighetens samlade kommunikationsbehov.

– Vi är stolta och glada över att få förtroendet från Transportstyrelsen. Det känns extra roligt att få möjligheten att förvalta och utveckla våra kommunikationstjänster framåt i samarbete med Transportstyrelsen, säger Tobias Larsson, ansvarig för företagsaffären på Telia.

Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar. Med cirka 21000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet. 

Läs mer på www.telia.se