Följ Telia

Telia och Ecofleet samarbetar för att mäta utsläppen för en grönare fordonsflotta

Pressmeddelande   •   Nov 22, 2017 10:26 CET

Ecofleet ska använda Telia Sense för att koppla upp kundernas fordonsflottor och mäta utsläpp. Ambitionen är att göra Ecofleets lösning ännu mer miljövänlig.

Telia Sense är en molnbaserad lösning för den uppkopplade bilen. En app och en liten hårdvara ger bilägare tillgång till smarta tjänster. Det blir inte bara enklare att ha koll på bilen, bilägarna får dessutom tillgång till verkstadstjänster, besiktning, vägassistans, försäkring- och parkeringstjänster från olika partnerföretag.

Ecofleet är först att ansluta sig till företagsplattformen för Telia Sense. Utsläppsdata samlas in i realtid från fordonen och efter varje resa skickar Telia Sense informationen till Ecofleet vilket gör att Ecofleet kan sammanställa utsläpprapporter till sina företagskunder. Företagen får på ett enkelt sätt koll på utsläpp, kostnader och annan information om fordonen.

– Ambitionen är att göra den molnbaserade vagnparkslösning som vi erbjuder våra kunder ännu grönare och mer miljövänlig. Utsläppsdata är startpunkten för att ge våra kunder kunskap om vad och var man kan göra förbättringar för att minska koldioxidutsläpp och bränslekostnader, säger Stig Lyngsie, COO & medgrundare, Ecofleet. Telia Sense passar vår lösning som hand i handsken eftersom den är enkel att installera och det är lätt att komma igång. Vi kan också utnyttja andra funktioner i Sense, som wifi i bilen, notifieringar och felmeddelanden.

–Vi är jätteglada att Ecofleet har valt Telia Sense i ett så viktigt syfte att använda data för att optimera körbeteende och därmed minska miljöpåverkan. Det är verkligen när teknik är som bäst. Det här är ett klockrent exempel på vår målsättning att skapa nya och fantastiska ekosystem runt sakernas internet och samtidigt göra något bra för människor, företag och samhället i stort, säger Karin Rehbinder, ansvarig för Telia Sense företag.

Läs mer om Telia Sense

Om EcofleetEcofleet är ett internationellt softwarehus som specialiserar sig på GPS-baserade tjänster för styrning av vagnpark- och uppdragshantering. Vårt fokus ligger på att optimera våra kunders vagnparker samt arbetsflöden, för att hjälpa våra kunder att minska kostnader och öka intäkter. Ecofleet är en av de ledande leverantörerna av telematik i Skandinavien, Baltikum och Öst Europa, med närvaro i över 20 länder med 70 000+ körande enheter.

För mer information, kontakta gärna Telias pressavdelning 0771-775830 eller besök vårt nyhetsrum teliapress.se.


Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se