Gå direkt till innehåll
Ge din bil ett nytt liv – idag säljstartar Telia Sense

Pressmeddelande -

Ge din bil ett nytt liv – idag säljstartar Telia Sense

Idag kan alla bilägare ge sin bil ett nytt liv och få tillgång till samma smarta tjänster som i dagens moderna premiumbilar. Telia Sense gör det enklare att äga en bil och dessutom billigare.

–Telia Sense gör det möjligt för ägare av både gamla och nya bilar att koppla upp bilen och få tillgång till samma smarta tjänster som i dagens moderna premiumbilar. Tjänsten gör det inte bara enklare att ha koll på bilen och bilens kostnader, bilägarna kan dessutom få erbjudanden från utvalda leverantörer. Det kan till exempel handla om verkstadstjänster, besiktning, vägassistans och försäkringstjänster, förklarar Jonas Hasselberg, chef för Telias konsumentaffär.

Telia är den enda operatör i världen som kan erbjuda en heltäckande lösning för den uppkopplade bilen. Genom Telia Sense får bilägaren tillgång till funktioner för kontroll av bilen, uppkoppling via wifi och möjlighet att få erbjudande från Telias partners. Genom att ansluta sig till plattformen kan leverantörerna erbjuda sina tjänster via Telia Sense appens gränssnitt samt ta del av bilens data för att utveckla nya tjänster. Bilägarna väljer själva till vem de vill dela med sig av informationen.

– Telia Sense skapar värde för såväl bilägaren, föraren, passageraren som tjänsteleverantörerna och innebär början på ett helt nytt ekosystem för IoT-tjänster. Vi ser enorma utvecklingsmöjligheter och ännu fler användningsområden tillsammans med olika partners. Extra roligt är att vi i samband med säljstarten kan presentera vår fjärde partner - Viking Vägassistans som är marknadsledande på vägassistans i Norden. Viking verkar internationellt och har med 60 års verksamhet ett starkt varumärke i branschen. De kompletterar Telia Sense på ett utmärkt sätt, menar Jonas Hasselberg.

__________________

Den 14 november kl. 10.00 anordnar Telia med partners en pressträff med demo av Telia Sense på Telias IoT-symposium på Münchenbryggeriet i Stockholm. Telia Sense delas ut på pressträffen till alla medverkande journalister som kan fortsätta testa funktionerna i egen bil. För medverkan anmäl dig till inger.gunterberg@teliacompany.com senast den 8 november. IoT-symposiet startar redan kl. 09:00 – inbjudan till pressträffen inkluderar även symposiet. För mer information, kontakta gärna Telias pressavdelning 0771-775830 eller besök vårt nyhetsrum teliapress.se

Telia Sense fakta

  • En liten hårdvara som du enkelt pluggar in i bilens OBD-port – och din bil får nytt liv!
  • Här beställer du telia.se/teliasense
  • Engångskostnad för hårdvaran 1495 kr och ett månadsabonnemang för 99 kr
  • Partners vid säljstart: Bilia, Bilprovningen och Viking Vägassistans. Folksams försäkringstjänst kommer att lanseras vid senare tillfälle.
  • 20 GB Wifi surf och full kontroll över din bil

Ämnen

Kategorier


Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation