Följ Telia

Telia levererar supersnabbt fiber till Amastens hyresgäster

Pressmeddelande   •   Feb 27, 2017 14:31 CET

Amasten/Sleipner 6 Helsingborg

Amasten som är ett privat fastighetsbolag har ingått ett nytt avtal med Telia. Samtliga boende kommer nu att erbjudas en helhetslösning med bredband, telefoni, digital-TV samt fastighetsstyrning via fiber. Hyresgäster med företagsverksamheter kommer även att erbjudas företagstjänster från Telia.

Amasten har cirka 200 fastigheter. Beståndet är koncentrerat till Helsingborg, Finspång och Strängnäs, ett flertal mindre städer i Skåne och Blekinge samt Sundsvallsregionen och Västra Mälardalen. Sammanlagt rör det sig om cirka drygt 3000 hushåll och 400 företag som nu kan ansluta sig till Telias bredbandstjänster med hastigheter upp till 1 000 megabit per sekund. Det innebär att alla fastigheter kommer att ha ett modernt och framtidssäkert nät via fiber.

- Bredbandskapaciteten blir en allt mer prioriterad fråga bland våra hyresgäster. Att säkerställa möjligheten till snabbare och säkrar uppkoppling är en viktig del i utveckling för Amasten som ett hållbart företag i en digitaliserad värld. Samarbetet med Telia som leverantör känns helt rätt i tiden och vi ser fram emot att erbjuda våra hyresgäster ett framtidssäkrat boende, säger David Dahlgren, VD Amasten.

Förutom fiber och moderna kommunikationslösningar kommer Telia även att tillhandahålla de verktyg som krävs för att Amastens hyresgäster ska kunna effektivisera sina verksamheter och koppla upp det digitala hemmet.

– Fiber till företag med bra företagstjänster är en förutsättning för att företag ska kunna utvecklas. I hemmen vill man koppla upp allt fler prylar utan att kvaliteten eller stabiliteten försämras. Det gör det dessutom möjligt att dra nytta av framtidens digitala servicetjänster inom till exempel sjukvård och utbildning. Det känns jättebra att vi nu kommer kunna erbjuda boende och företag hos Amasten tillgång till framtidens digitala möjligheter, säger Linda Hernström, chef för Telia Fiber.

Avtalet sträcker sig under sju år.

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se