Gå direkt till innehåll
Stulna smartphones blir värdelösa genom samarbete mellan Telia och mobiltillverkare

Pressmeddelande -

Stulna smartphones blir värdelösa genom samarbete mellan Telia och mobiltillverkare

Genom ett samarbete mellan Telia och olika mobiltillverkare kan nya stulna mobiltelefoner göras helt obrukbara och värdelösa på andrahandsmarknaden. Lösningen har testats, utvärderats och lanseras nu på flera av Telias marknader Lösningen innebär en tryggare vardag för både kunder och medarbetare.

Nya mobiltelefoner är attraktiva på marknaden och begärliga stöldgods. Efter att stölderna ökat i Telias butiker under flera år har en ny säkerhetslösning arbetats fram i samarbetet mellan Telia och flera olika mobiltillverkare. Lösningen som testats och utvärderats noga innebär att smartphones som stjäls från Telias butiker eller lager kan spåras och spärras direkt i mobiltillverkarnas system, vilket gör dem helt obrukbara och värdelösa.

-Det här minskar risken för rån i våra butiker avsevärt, vilket innebär en betydligt tryggare arbetsmiljö och vardag för våra medarbetare och våra kunder. Så den här lösningen är otroligt viktigt. Det är också stora värden som säkras och människor som köper en mobil i god tro på andrahandsmarknaden slipper bli lurade, säger Holger Haljand, ansvarig för Telias mobila erbjudanden.

Säkerhetslösningen som Telia använder sig av gör ingen skillnad på om det är en ominstallerad eller fabriksny mobiltelefon, eller var i världen den befinner sig – alla kan spärras. Den nya ägaren möts av ett meddelande i skärmen som förklarar att telefonen inte längre fungerar och är obrukbar. Lösningen har testats, utvärderats och lanseras nu på flera av Telias marknader.

Ämnen


Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar. Med cirka 21000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet. 

Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation