Gå direkt till innehåll
Snabbare molntjänster fick globala Business Sweden att välja Telia

Pressmeddelande -

Snabbare molntjänster fick globala Business Sweden att välja Telia

Business Sweden är en global aktör med kontor på drygt 40 platser jorden runt med behov av en snabb och flexibel IT-miljö oavsett var personalen befinner sig. Med världens främsta IP-backbone i botten ska Telia leverera en ny unik hybrid-WAN-lösning som bland annat ger kortare svarstider och bättre användarupplevelser i molntjänster. Avtalet löper över fem år.

Allt fler företag ställer om till molntjänster. Men att ställa om kan ta tid. Telias Hybrid-WAN gör det möjligt för företag att efter det just nu rådande behovet fritt justera kapaciteten mellan kundplacerade applikationer och molntjänster.

En annan utmaning för globala företag är att molntjänster kan bli ”tröga” eftersom tillgången till internet går via en centralt placerad server. Med Telias lösning, där IP-trafiken går via Telia Carrier – världens främsta IP-backbone – så behöver inte signalen ta omvägen via den centrala servern utan kan gå rakt ut på internet. Denna närhet ger kunden kortare svarstider och en mycket bättre användarupplevelse.

- För en global aktör som Business Sweden är det nödvändigt, avgörande, affärskritiskt att ha en snabb och välfungerande IT-miljö, oavsett om vi arbetar i våra kundplacerade applikationer eller molnbaserat mellan länderna. När vi nu integrerar våra gamla system för att bli mer effektiva och fullt kunna ta steget ut i det molnbaserade blir det än viktigare. Att Telia kan leverera en lösning som fungerar lika bra i Manila som på huvudkontoret Stockholm är precis det vi behöver, säger Björn Wide, IT- och säkerhetschef på Business Sweden.

Business Sweden hjälper svenska företag att öka sin globala försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige. Organisationen ägs av staten och näringslivet, som representeras av Utrikesdepartementet och Sveriges Allmänna Utrikeshandelsförening. Business Sweden har cirka 500 medarbetare varav merparten arbetar i utlandet. 

Ämnen


I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar. Med 20 000 medarbetare i nio länder, varav 6400 kollegor iSverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet.
Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation