Gå direkt till innehåll
Mobildata visar: Norden favorit på utlandssemestern

Pressmeddelande -

Mobildata visar: Norden favorit på utlandssemestern

Data från mobilnätet visar att utlandsresorna bland Telias kunder ökade med 70 procent i juli jämfört med samma period förra året. Danmark, Finland och Norge lockade flest.

I snitt var 94 000 Telia-kunder utomlands varje dag under juli, vilket är nästan 40 000 fler än motsvarande period 2020, men en halvering jämfört med juli 2019. Flest resor gick till Danmark, följt av Finland och Norge. Även Tyskland, Spanien och Frankrike lockade många.

Spanienresorna ökade med mer än 200% vilket är den största förändringen jämfört med 2020, följt av Frankrike (+101%) och Tyskland (+84%).

Semesterresorna till Sverige ökade med 24% juli jämfört med förra året. Flest besökare kom från Norge, Danmark, Tyskland, Finland och Polen.

- Resandet har ökat kraftigt i sommar, främst till våra grannländer som är lätta att nå med bil och färja. Flygresorna inom Europa har också ökat, särskilt till sol- och baddestinationer, medan resandet till destinationer längre ut i världen fortfarande är begränsat, säger Thomas Moe, roamingchef på Telia.

Om Telias data
All data anonymiseras och aggregeras helt automatiserat och kan aldrig ledas tillbaka till en enskild individ.

Ämnen


Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 21 000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet.

Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Press & PR-ansvarig 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation