Följ Telia

Matchen i mobilen: Datatrafiken exploderade inför Sveriges avspark

Pressmeddelande   •   Jun 18, 2018 16:43 CEST

Att många inte gått på semester ännu märktes tydligt när Sveriges match mot Sydkorea drog igång. Datatrafiken i Telias mobilnät ökade med hela 80% jämfört med förra veckan.

På jobbet. På bussen. I bilen. Eller på stan. Oavsett var de blågula fansen befann sig så använde många mobilen för att se Sverige möta Sydkorea. Siffror från Telias mobilnät visar en explosion i dataanvändningen - med hela 80% om man jämför med samma tid och dag i förra veckan.

- Vi hade räknat med att fler skulle titta i mobilen eftersom matchen spelades på tidig eftermiddag, men jag hade inte förväntat mig den här enorma ökningen. Det visar dels att svenskarna är väldigt fotbollsintresserade men också att de är mobila på riktigt. Vi förväntar oss helt enkelt att kunna se på tv oavsett var vi är och när det sker. Dagens match blev även en ökning i surf för våra mobilkunder. Nu delar vi ut 1 GB surf till våra kunder med Telia Play, säger Anders Tillander, chef för Telias konsumentaffär.

I Telias streaming-tjänst Telia Play, som omfattar både fast och mobil datatrafik, ökade den sammanlagda trafiken med 250% under matchen. Men det är inte bara siffror från Telia som visar på hög användning. De två lagen som möttes idag toppade även rapporten OECD ”Going digital in Sweden” som publicerades i förra veckan. Där intar Sverige andraplatsen i dataanvändning efter Sydkorea.

- Iphone gjorde entré i Sverige för ganska exakt 10 år sedan, och den har ju kommit att revolutionera sättet vi tittar på tv. Men när fotbolls-EM spelades sommaren 2008 fanns varken tv-tjänster eller streaming-appar, och vi hade inget 4G-nät. Idag har 99% av alla svenskar tillgång till vårt nät. Det är lite hisnande när man tänker på hur fort utvecklingen har gått och hur vårt beteende och förväntningar hela tiden förändras, säger Anders Tillander.

Den 23 juni är det dags att möta Tyskland (TV4 - 20:00) och den 27 juni väntar Mexico (SVT - 16:00). Rättigheterna ligger i år hos SVT och TV4, kanaler som du lätt har åtkomst till via Telias digital-tv eller Telia Play.

Fakta:

  • Varje mål kommer innebära 1 GB surf som delas ut till Telias mobilkunder med abonnemanget Telia Mobil Komplett och som har eller skaffar streaming-tjänsten Telia Play
  • För mer information om Telias sommarerbjudande, klicka här! 

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se