Gå direkt till innehåll
Matchen i mobilen: Datatrafiken exploderade inför Sveriges avspark

Pressmeddelande -

Matchen i mobilen: Datatrafiken exploderade inför Sveriges avspark

Att många inte gått på semester ännu märktes tydligt när Sveriges match mot Sydkorea drog igång. Datatrafiken i Telias mobilnät ökade med hela 80% jämfört med förra veckan.

På jobbet. På bussen. I bilen. Eller på stan. Oavsett var de blågula fansen befann sig så använde många mobilen för att se Sverige möta Sydkorea. Siffror från Telias mobilnät visar en explosion i dataanvändningen - med hela 80% om man jämför med samma tid och dag i förra veckan.

- Vi hade räknat med att fler skulle titta i mobilen eftersom matchen spelades på tidig eftermiddag, men jag hade inte förväntat mig den här enorma ökningen. Det visar dels att svenskarna är väldigt fotbollsintresserade men också att de är mobila på riktigt. Vi förväntar oss helt enkelt att kunna se på tv oavsett var vi är och när det sker. Dagens match blev även en ökning i surf för våra mobilkunder. Nu delar vi ut 1 GB surf till våra kunder med Telia Play, säger Anders Tillander, chef för Telias konsumentaffär.

I Telias streaming-tjänst Telia Play, som omfattar både fast och mobil datatrafik, ökade den sammanlagda trafiken med 250% under matchen. Men det är inte bara siffror från Telia som visar på hög användning. De två lagen som möttes idag toppade även rapporten OECD ”Going digital in Sweden” som publicerades i förra veckan. Där intar Sverige andraplatsen i dataanvändning efter Sydkorea.

- Iphone gjorde entré i Sverige för ganska exakt 10 år sedan, och den har ju kommit att revolutionera sättet vi tittar på tv. Men när fotbolls-EM spelades sommaren 2008 fanns varken tv-tjänster eller streaming-appar, och vi hade inget 4G-nät. Idag har 99% av alla svenskar tillgång till vårt nät. Det är lite hisnande när man tänker på hur fort utvecklingen har gått och hur vårt beteende och förväntningar hela tiden förändras, säger Anders Tillander.

Den 23 juni är det dags att möta Tyskland (TV4 - 20:00) och den 27 juni väntar Mexico (SVT - 16:00). Rättigheterna ligger i år hos SVT och TV4, kanaler som du lätt har åtkomst till via Telias digital-tv eller Telia Play.

Fakta:

  • Varje mål kommer innebära 1 GB surf som delas ut till Telias mobilkunder med abonnemanget Telia Mobil Komplett och som har eller skaffar streaming-tjänsten Telia Play
  • För mer information om Telias sommarerbjudande, klicka här! 

Ämnen


Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation