Följ Telia

En gig för varje balja: Telia delar ut surf för svenska VM-mål

Pressmeddelande   •   Jun 14, 2018 13:10 CEST

1994. Det var sommar, sol och fotbollsfeber. Vi är många som minns bronsbragden i USA då Sverige nätade hela 15 gånger. Telia hoppas nu på en repris i årets Fotbolls-VM. För varje mål som Sverige sätter ger Telia en gigabyte surf till Telias mobilkunder med Telia Play – tv-tjänsten där man kan se alla matcher på SVT och TV4.

Sommarens stora fotbollsfest har börjat och i år får de blågula fansen som är kunder till Telia något extra att hurra för när Sverige gör mål. Blir det lika många mål som 1994 skulle det innebära att Telia delar ut 15 GB surf per mobilkund som har eller skaffar Telia Play.

– Fotboll är lägerelds-tv; vi tittar gärna tillsammans framför storbildsskärmar på sportbarer eller bänkade tillsammans framför teven. Men en del matcher i årets VM går på tider då många av oss jobbar, därför känns det riktigt bra att vi har en tjänst som nu möjliggör att fler svenskar kan se matcherna i sommar, oavsett när de spelas. Vi gör det lite enklare för alla fotbollsfans, säger Anders Tillander, chef för Telias konsumentaffär.

I snitt i VM har det svenska landslaget gjort sju mål per turnering baserat på samtliga matcher sedan 1934. Om årets turnering når upp till målsnittet kan Telias mobilkunder alltså räkna med minst 7 GB.

– En tredjedel använder regelbundet sin mobil för att se streamat innehåll. I år kan vi nog räkna med en högre siffra då flera matcher spelas tidigt. Nu när våra kunder kan ta med sig sin skärm var de än är så behöver de inte missa ett ögonblick, oavsett om de är på tåget, pendeln, stranden eller hotellet i Spanien. Det firar vi med dubbelt målkalas under hela turneringen, säger Anders Tillander.

Första blågula matchen spelas på måndag den 18 juni där Sverige möter Sydkorea (SVT - 14:00). Den 23 juni är det dags att möta Tyskland (TV4 - 20:00) och den 27 juni väntar Mexico (SVT - 16:00). Rättigheterna ligger i år hos SVT och TV4, kanaler som du lätt har åtkomst till via Telias digital-tv eller Telia Play.

Fakta:

  • Varje mål kommer innebära 1 GB surf som delas ut till Telias mobilkunder med abonnemanget Telia Mobil Komplett och som har eller skaffar streaming-tjänsten Telia Play
  • För mer information om Telias sommarerbjudande, klicka här! 

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se