Gå direkt till innehåll
En gig för varje balja: Telia delar ut surf för svenska VM-mål

Pressmeddelande -

En gig för varje balja: Telia delar ut surf för svenska VM-mål

1994. Det var sommar, sol och fotbollsfeber. Vi är många som minns bronsbragden i USA då Sverige nätade hela 15 gånger. Telia hoppas nu på en repris i årets Fotbolls-VM. För varje mål som Sverige sätter ger Telia en gigabyte surf till Telias mobilkunder med Telia Play – tv-tjänsten där man kan se alla matcher på SVT och TV4.

Sommarens stora fotbollsfest har börjat och i år får de blågula fansen som är kunder till Telia något extra att hurra för när Sverige gör mål. Blir det lika många mål som 1994 skulle det innebära att Telia delar ut 15 GB surf per mobilkund som har eller skaffar Telia Play.

– Fotboll är lägerelds-tv; vi tittar gärna tillsammans framför storbildsskärmar på sportbarer eller bänkade tillsammans framför teven. Men en del matcher i årets VM går på tider då många av oss jobbar, därför känns det riktigt bra att vi har en tjänst som nu möjliggör att fler svenskar kan se matcherna i sommar, oavsett när de spelas. Vi gör det lite enklare för alla fotbollsfans, säger Anders Tillander, chef för Telias konsumentaffär.

I snitt i VM har det svenska landslaget gjort sju mål per turnering baserat på samtliga matcher sedan 1934. Om årets turnering når upp till målsnittet kan Telias mobilkunder alltså räkna med minst 7 GB.

– En tredjedel använder regelbundet sin mobil för att se streamat innehåll. I år kan vi nog räkna med en högre siffra då flera matcher spelas tidigt. Nu när våra kunder kan ta med sig sin skärm var de än är så behöver de inte missa ett ögonblick, oavsett om de är på tåget, pendeln, stranden eller hotellet i Spanien. Det firar vi med dubbelt målkalas under hela turneringen, säger Anders Tillander.

Första blågula matchen spelas på måndag den 18 juni där Sverige möter Sydkorea (SVT - 14:00). Den 23 juni är det dags att möta Tyskland (TV4 - 20:00) och den 27 juni väntar Mexico (SVT - 16:00). Rättigheterna ligger i år hos SVT och TV4, kanaler som du lätt har åtkomst till via Telias digital-tv eller Telia Play.

Fakta:

  • Varje mål kommer innebära 1 GB surf som delas ut till Telias mobilkunder med abonnemanget Telia Mobil Komplett och som har eller skaffar streaming-tjänsten Telia Play
  • För mer information om Telias sommarerbjudande, klicka här! 

Ämnen


Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Pressansvarig Telia Sverige 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef Telia Sverige 0771-77 58 30

William Fröding

Presskontakt Pressansvarig Telia Sverige 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Det är Telia.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation