Följ Telia

10 000 hushåll får tillgång till Telias tv- och bredbandstjänster via Övik Energis fibernät

Pressmeddelande   •   Maj 03, 2017 07:50 CEST

Övik Energi levererar ett öppet stadsnät runtom i Örnsköldsvik. Med start under maj månad kommer invånare i kommunen som är anslutna till fiber via Övik Energi få tillgång till Telias hela utbud av tv, bredband och telefoni. Innan året är slut beräknas omkring 10 000 hushåll ha tillgång till Telias tjänster.

– Att kunna erbjuda en helhetslösning med både en snabb och framtidssäker uppkoppling kombinerat med en flexibel tv-tjänst till kunder i Övik Energis fibernät känns väldigt bra. Jag är glad över det nya samarbetet med Övik Energi och övertygad om att det nya utbudet kommer tilltala många kunder, säger Philip Wagrowski, ansvarig för Telias tv- och bredbandstjänster.

I Telias tv-tjänst, som enligt Svenskt kvalitetsindex har Sveriges nöjdaste tv-kunder, kan man välja mellan över 100 kanaler och tusentals inspelade program. Telias TV-kunder får även tillgång till Telias Filmbutik med över 10 000 titlar samt Play+ som gör det möjligt att se på tv och film precis var och när man vill via dator, surfplatta och mobiltelefon.

– Vi ser fram emot att få ytterligare en viktig tjänsteleverantör i vårt lokala fibernät som kan erbjuda våra kunder kvalitativa och flexibla tjänster, säger Maria Olsson, affärsområdeschef på Övik Energi.

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se