Följ Telia

Telia storsatsar på fiber till företagare och villor i Överkalix

Pressmeddelande   •   Okt 14, 2016 11:48 CEST

Telia storsatsar på fiberbaserat bredband i Överkalix. Telia säljer fiber till företagare och 330 villaägare som nu har möjlighet att ansluta villan till Internet med dagens snabbaste internetanslutning i centrala Överkalix, Tallvik och Norra Tallvik.


Telia är störst och satsar mest av alla operatörer i utbyggnad av nätinfrastruktur i Sverige. Enbart i utbyggnad av supersnabbt fiberbredband satsar Telia upp till 12 miljarder i Sverige mellan 2015 och 2018.
Satsningen på att bygga fiber i Överkalix är en del av detta.

Fiber ger villaägarna helt nya möjligheter tack vare hastigheter på upp till 1000 Mbit/s och innebär en stabil internetuppkoppling som klarar avhela familjens användning av datorer, surfplattor, telefoner och TV-apparater samtidigt. Det gör det dessutom möjligt att dra nytta av framtidens digitala service inom till exempel sjukvård och utbildning.

För alla orter gäller beställning till kampanjpris och kampanjen pågår till den 20 december 2016. Och därefter startar Telia att bygga och leverera fiber till de som tecknat sig för Telias erbjudande.Beställ gärna redan nu på öppenfiber.se.

-Det är viktigt för oss att satsa på utbyggnad av fiber i hela landet. Därför är det mycket glädjande att vi nu kan gå ut och erbjuda fiber till bra kampanjpriser till både villaägare och företagare i Överkalix, förklarar Linda Hernström, Chef för Telia Fiber.

Telia har längst erfarenhet på fibermarknaden och levererar ett öppet nät där kunden själv kan välja mellan olika leverantörer av TV, bredband och telefoni. Skanova bygger, utvecklar och driftar nätet.

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se