Följ Telia

Telia storsatsar och bygger fiber i hela Kalix

Pressmeddelande   •   Jun 22, 2016 09:11 CEST

Telia storsatsar på fiberbaserat bredband i Kalix. 2200 villaägare i centrala Kalix har redan fått erbjudande om fiber. Nu satsar vi ytterligare och erbjuder även hushållen i Bredviken, Risön och Nyborg möjlighet att ansluta villan till Internet med dagens snabbaste internetanslutning.

Telia satsar totalt nio miljarder kronor på utbyggnaden av supersnabbt fiberbredband i Sverige mellan 2015 och 2018. Satsningen på att bygga fiber i Kalix är en del av detta.

Fiber ger villaägarna helt nya möjligheter tack vare hastigheter på upp till 1000 Mbit/s och innebär en stabil internetuppkoppling som klarar av hela familjens användning av datorer, surfplattor, telefoner och TV-apparater samtidigt. Det gör det dessutom möjligt att dra nytta av framtidens digitala service inom till exempel sjukvård och utbildning.

Kampanjen pågår till den 12 juli 2016. Och därefter startar Telia att bygga och leverera fiber till de som tecknat sig för Telias erbjudande.

-Vi kommer att satsa expansivt i Kalix genom utbyggnad av fiber till såväl villor som företag under 2016, säger Linda Hernström, Chef för Telias fiberaffär.

Telia har längst erfarenhet på fibermarknaden och levererar ett öppet nät där kunden själv kan välja mellan olika leverantörer av TV, bredband och telefoni.

Informationsmöten för intresserade kunder kommer att hållas enligt nedan:

Folkets Hus, Köpmannagatan 25, Kalix – 28 juni 15-19, 7 juli 15-19 samt 12 juli 15-19
Innanbäckens Bygdegård, Framibyvägen 27, Kalix – 28 juni 15-19, 7 juli 15-19 samt 12 juli 15-19

Skanova bygger, utvecklar och driftar nätet.

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se