Följ Telia

Telia snabbast på mobilsurf i Stockholm

Pressmeddelande   •   Jul 18, 2016 16:01 CEST

I dag släpps Bredbandskollens årliga rapport med statistik över mobilsurfhastigheten i Sverige.Telia har den högsta genomsnittliga hastigheten i Stockholms län. Vi erbjuder våra kunder den snabbaste hastigheten i 14 av 21 län och i nästan hälften (143) av Sveriges kommuner.

Svenskarna kan mobilsurfa allt snabbare, i genomsnitt har hastigheten ökat med ungefär 5 Mbit/s årligen de senaste fyra åren enligt rapporten. Telia är den operatör som har högst värde för att såväl ta emot som att sända data under 2015 och 2016. Telias genomsnitt för att ta emot data är drygt 27 Mbit/s. Telia hade även högst värde i 14 av landets län och i nästan hälften av Sveriges kommuner (143 av 290 kommuner).

-Vi på Telia investerar miljarder i att bygga ut våra nät. Oerhört glädjande att vi nu ser resultatet av det. Vi strävar efter att ge våra kunder en fantastisk kundupplevelse – den här rapporten är ett bevis för att vi är på god väg. Telia tar sina kunder med på resan mot utveckling och möjlighet att ta del av och vara en del av det digitala samhället som växer fram i Sverige. Driftsäkra och snabba nät är en viktig förutsättning för det, säger Mats Lundbäck CTO på Telia Sverige.

Under 2016 (1 januari-15 maj) har Telia haft högst genomsnittlig hastighet med 27,2 Mbit/s i hela landet. Jämfört med Telias konkurrenter har Telia 28,3 procents högre genomsnittlig mobilsurfhastighet.

-Under 2016 storsatsar Telia på att bygga ut och förstärka kapaciteten i 4G-nätet och inför 4G+ med högre surfhastigheter med start i 24 städer i Sverige. Väldigt roligt att se att det redan har gett resultat, fortsätter Mats Lundbäck.

PTS har beslutat om att spektrumauktionen kommer att äga rum i slutet av 2016.

Läs mer: Rapporten: https://www.iis.se/docs/Bredbandskollen_mobil_surfhastighet_2016.pdf

För mer information, kontakta gärna Telias pressavdelning 0771-775830 eller besök vårt nyhetsrum teliapress.se

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se